Anglia
ÉLŐ
Svájc
Percről percre

Ukrán drónok a Fekete-tenger felett, súlyos támadás érte Novorosszijszkot, rakétatámadást indítottak az oroszok

Események

Ukrajna, háború, katona
Ukrán katonák Toretszk térségében
Fotó: AFP/Roman Pilipey
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 862. napjáról.

 

21:27
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán kritikus infrastruktúrát támadták az oroszok

Vjacseszlav Csausz, az északi Csernyihiv megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy éjjel egy orosz Sahid csapásmérő drón eltalált egy infrastrukturális létesítményt a régióban, ami miatt csaknem hatezer fogyasztó áram nélkül maradt.

Az ukrán légierő tájékoztatása szerint csütörtökre virradó éjjel az orosz erők 22 Sahid típusú drónnal támadták Ukrajnát, de egy kivételével az ukrán légvédelem mindet megsemmisítette a levegőben.

 

20:28
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz erők Nyikopol városát ágyúzták

Az orosz erők tüzérségi tüzet nyitottak csütörtökön a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Nyikopol városra, a támadásban hét helyi lakos megsebesült - közölte Szerhij Liszak, a régió kormányzója közösségi oldalain.

Hozzátette, hogy az áldozatokat főként repeszek sebezték meg.

 

19:34
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin szerint nem lehet tűzszünetet hirdetni a béketárgyalások megkezdéséig

Tűzszünet mindaddig lehetetlen, amíg nem kezdődnek béketárgyalások Ukrajnával - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki asztanai sajtótájékoztatóján az ukrajnai háborúval kapcsolatban. 

"Egyszerűen nem hirdethetünk ki tűzszünetet abban a reményben, hogy a másik fél valamilyen pozitív lépéseket tesz, egyszerűen nem tehetünk ilyet" - hangoztatta Putyin, hozzátéve: Moszkva nem engedheti meg, hogy az ukrán fél a fegyvernyugvást a helyzete javítására és fegyverutánpótlásra használja fel, ahogy korábban tette.

"El kell érnünk, hogy a szembenálló fél olyan lépések megtételébe egyezzen bele, amelyek visszafordíthatatlanok és elfogadhatók az Oroszországi Föderáció számára. E megállapodások elérése nélkül lehetetlen a tűzszünet" - tette hozzá

18:31
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint túl lassan érkeznek a fegyverek

Ukrajna hálás a nyugati partnereknek a támogatásért, de a megígért segítség túl lassan érkezik, ami megnehezíti a helyzetet a frontvonalakon - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Bloombergnek adott, július 4-én megjelent interjújában.

"14 dandárunk van, amelyek nem rendelkeznek a szükséges fegyverekkel, ezek küldését már korábban jóváhagyták a nyugati országok" - mondta Zelenszkij.

17:33
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrajnai Poltava régióra mértek csapást az oroszok

Egy ember meghalt, és egy gázkitermelő létesítmény is megrongálódott az ukrajnai Poltava régiót ért orosz rakétatámadásban - közölte az ország energiaügyi minisztériuma.

A minisztérium a Telegram-on közzétett bejegyzésében azt írta, hogy az orosz erők tegnap csapást mértek az UkrGasVydobyvannya gázkitermelő létesítményére.

A létesítmény megrongálódott, egy 49 éves alkalmazott meghalt, három másik dolgozó pedig megsérült - közölték.

16:35
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán elnök szerint a következő békecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.

Az államfő erről a Bloomberg TV-nek adott interjúban beszélt, amelyet az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál idézett csütörtökön.

Kijelentette azt is, hogy szerinte a következő csúcson nem Vlagyimir Putyin elnök fogja Moszkvát képviselni, mert ő "fél elhagyni hazáját".

A június végén Svájcban tartott első békecsúcsra Oroszország nem kapott meghívást. Zelenszkij nemrég jelezte, hogy Kijev a második világtalálkozóra - amelyet reményei szerint még idén megrendeznek - egy új, "érthető és átfogó" tervet készít a háború lezárására, amelyet hamarosan nyilvánosságra hoznak.

Az államfő a tévéinterjúban úgy vélte, hogy az Egyesült Államok vagy Kína lehet a harmadik fél az Oroszország és Ukrajna közötti párbeszédben. Hozzátette: ezek az országok a köztük meglévő nézeteltérések ellenére "képesek nyomást gyakorolni Putyinra".

15:35
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás érte az atomerőművet

A NAÜ értesült egy, a zaporizzsjai atomerőmű területét ért dróncsapásról. A jelentés szerint ukrán drónok támadták az oroszok által megszállt Zaporizzsjai Atomerőmű környékét, az atomerőmű egyik alállomás nem üzemel - jelentette július 3-án a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ).

14:45
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették a mészárlással vádolt ezredest

Artyom Gorodilov ezredest, akit azzal vádolnak, hogy végrehajtotta a bukai mészárlást is, Rjazanyban az FSZB katonai elhárítás tisztjei őrizetbe vették. Az őrizetbe vétel oka különösen nagy értékben elkövetett csalás.

14:00
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ezt állítja egy diplomata az orosz bombázásokról

Az orosz rakéták, drónok és irányított bombák mindössze 3%-a talált el katonai célpontokat Ukrajnában, míg 97%-uk a polgári infrastruktúrát célozta - közölte július 3-án Danylo Kubai, Ukrajna bécsi nemzetközi szervezetekhez delegált megbízottja az Ukrinform szerint.

13:21
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Visszavonultak az ukránok egy donyecki területen

Az ukrán csapatok kivonultak a Donyecki területen fekvő Csasziv Jar körülvett város Kanal negyedéből - közölte Nazar Voloscsin, a Hortyicja erőcsoport szóvivője július 4-én az állami televízióban.

12:31
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Több ukrán civil meghalt tegnap és sokan megsérültek

Az orosz támadásokban Ukrajna-szerte legalább 10 ember meghalt és legalább 99-en megsebesültek az elmúlt nap folyamán - közölték a regionális hatóságok július 4-én.

12:00
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Figyelmeztették a NATO-t

Felszólították a NATO-t, hogy ne ígérje meg Ukrajnának a tagságot. A petíció aláírói úgy vélik, hogy az ország belépése a szövetségbe veszélyeztetné az Egyesült Államokat és szövetségeseit. Sőt, Kijev lépése a tagság felé éppen ellenkező hatást válthat ki, az országot a nagy atomhatalmak közötti elhúzódó viszályok színterévé változtatva.

Ugyanakkor az Oroszországgal kapcsolatos kihívások a szakértők szerint Ukrajna NATO-felvétele nélkül is megoldhatók. Egyesek pedig azzal érvelnek, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása elrettenti Oroszországot az újabb inváziótól.

11:40
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország szövetségese belépett a szervezetbe

Fehéroroszországot hivatalosan is felvették a Sanghaji Együttműködési Szervezetbe (SCO) - közölte Kassim-Jomart Tokajev kazah elnök. Az ország India, Irán, Kazahsztán, Kína, Kirgizisztán, Pakisztán, Oroszország, Tádzsikisztán és Üzbegisztán mellett az SCO tizedik tagja lett.

10:51
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ennyi orosz katona halt meg csak tegnap

Oroszország harci veszteségei július 4-én, az Ukrán Fegyveres Erők becslése szerint: 

1 nap alatt 1200 orosz katona halt meg Ukrajnában, 9 tankot lőttek ki az ukránok, mellette 17 páncélozott járművet, 73 egyéb járművet és 65 tüzérségi rendszert is megsemmisítettek.

10:17
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin veszélyes szövetségese üzent a világnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök és kínai kollégája, Hszi Csin-ping július 3-án találkozott a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozóján a kazahsztáni Asztanában.

Hszi jelezte, hogy támogatja Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban és a csúcstalálkozó alkalmával azt mondta, hogy 

Kína mindig is a történelem jó oldalán állt.

09:43
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Erdogan közvetítene a béketárgyalásokon, de a Kreml ellenkezik

A Sanghaji Együttműködési Szervezet kazahsztáni csúcstalálkozóján Tayyip Erdogan török elnök azt javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy Törökország segíthetne közvetíteni a háború befejezésében. Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov elutasította az ötletet, kijelentve, hogy Erdogan nem tud közvetítőként szolgálni, anélkül, hogy konkrét indokokat mondott volna.

09:06
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Francia segítség Ukrajnának

Franciaország 41 áramfejlesztő generátort küld Harkovba és Csernyihivbe, mivel az orosz ágyúzás súlyosan megrongálta Ukrajna energetikai infrastruktúráját, ami az áramtermelés és -ellátás súlyos visszaeséséhez vezetett.

08:35
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij hálálkodik

Zelenszkij köszönetét fejezi ki az USA-nak az új katonai segélycsomagért: 

A további légvédelmi eszközök, tüzérségi és páncéltörő fegyverek, valamint a Patriot és NASAMS rakéták megerősíti seregünket és növeli képességeinket a harctéren

 - írta az X-en.

08:05
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Tovább nőtt a Dnyiprót ért orosz támadás halottainak száma

Hatra emelkedett a Dnyipro elleni július 3-i orosz támadás halálos áldozatainak száma, mivel egy 60 éves nő meghalt a kórházban - közölte Szerhij Liszak kormányzó július 4-én.

07:35
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az előző nap adatai számokban

Magyarország területére 2024. július 3-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6702 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6060 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 64 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

05:46
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Két ukrán drónt lőttek le Oroszország felett

Két ukrán drónt lőttek le Tambov régió felett – jelentette Maxim Egorov kormányzó a Telegram-csatornáján. „Nincs áldozat vagy pusztulás. A helyzet ellenőrzés alatt áll” – írta a régióvezető. Elmondása szerint érkezésüket moszkvai idő szerint 4:00 körül rögzítették.
Szintén július 4-én éjjel ukrán drónok támadásáról számoltak be Brjanszk régióban. Az eset következtében senki nem sérült meg, kár nem keletkezett.
 

04:51
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások történtek Kijevben

Robbanások hallatszottak Kijevben – írja a TSN ukrán tévécsatorna. Légiriadót rendeltek el a városban.
 

04:46
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok egyszerre több mint tíz HIMARS rakétát találtak el

Az orosz S-350 Vityaz légvédelmi rakétarendszer (SAM) egyszerre több mint tíz HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerű (MLRS) rakétát talált el a különleges katonai művelet (SVO) övezetében. Erről a Déli Erőcsoport légvédelmi rakétaosztályának Lev hívójelű parancsnoka nyilatkozott a RIA Novosztyinak.

04:34
július 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről