A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Orosz és kínai bombázók jelentek meg az Egyesült Államok határában

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok és Kanada vadászgépei szerdán elfogtak négy orosz és kínai bombázót, amelyek nemzetközi légtérben repültek Alaszka közelében - közölték tisztviselők.
Vágólapra másolva!

Ez volt az első alkalom, hogy kínai katonai repülőgépeket fogtak el ezen a területen.

Az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) közleményben tudatta, hogy „észlelt, nyomon követett és elfogott két orosz TU-95-öst és két kínai H-6-os katonai repülőgépet, amelyek az alaszkai légvédelmi azonosítási zónában tevékenykedtek július 24-én."

A NORAD közölte, hogy amerikai és kanadai vadászgépek hajtották végre az elfogást, és megjegyezték, hogy az orosz és a kínai vadászgépek a nemzetközi légtérben maradtak, és nem léptek be az amerikai vagy kanadai légtérbe.

A közös orosz és kínai repülés a két nemzet közötti növekvő katonai kapcsolatokat tükrözi.

A hét elején az amerikai védelmi minisztérium egyik vezető tisztviselője megjegyezte Kína növekvő katonai érdeklődését az Északi-sarkvidék iránt és az Oroszországgal való együttműködést, amikor a Pentagon bemutatta legújabb Északi-sarkvidéki stratégiáját - írja az ABC News.

„Az olvadó sarkvidéki jégsapkák új hajózási útvonalakat nyitnak meg, és mind a Kínai Népköztársaság, mind Oroszország részéről fokozott érdeklődést és aktivitást váltanak ki” - mondta Kathleen Hicks, a védelmi miniszter helyettese.

„Ami még aggasztóbb, hogy növekvő együttműködést látunk a KNK és Oroszország között az Északi-sarkvidéken, kereskedelmi szempontból, mivel a KNK az orosz energiaipari kitermelés egyik fő finanszírozója az Északi-sarkvidéken, és egyre inkább katonai szempontból, mivel Oroszország és Kína közös gyakorlatokat tart Alaszka partjainál” - mondta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!