A titkosszolgálat vizsgálja, hogyan juthatott ilyen közel a Trump elleni merénylő

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar
Vágólapra másolva!
Jelenleg vizsgálja az amerikai titkosszolgálat, hogy a felfegyverkezett merénylő hogyan tudott ilyen közel kerülni Donald Trumphoz Pennsylvániában.
Vágólapra másolva!

A The Independent jelentése szerint a titkosszolgálat emberei által lelőtt fegyveres több lövést adott le a színpadra, egy a gyűlés helyszínén kívül eső magaslati pozícióból. 

Az Associated Press elemzése alapján, amely több mint egy tucat, a Trump-gyűlésen készült videót, fotót és műholdas felvételt vizsgált, kiderült, hogy a lövöldöző meglepően közel tudott kerülni a színpadhoz, ahol Trump beszélt. 

Egy közösségi médiában megosztott, és az AP által helymeghatározott videón látható egy szürke terepszínű ruhát viselő férfi holtteste, amint mozdulatlanul fekszik egy épület tetején, a Butler Farm Show területétől északra, ahol Trump gyűlését tartották.

A tető, ahonnan a merénylő tüzet nyitott Donald Trumpra, kevesebb mint 150 méterre volt attól a helytől, ahol Trump beszélt. Ez olyan távolság, ahonnan egy jó lövész könnyedén eltalálhat egy emberi célpontot. 

Összehasonlításképpen: 150 méter az a távolság, ahonnan az amerikai hadsereg újoncainak egy méretarányos emberi sziluettet kell eltalálniuk az M16-os támadófegyverrel való kiképzés során. Az AR–15, amit a lövöldöző is használt, az M16 katonai fegyver félautomata polgári változata.

Alejandro Mayorkas, az Egyesült Államok belbiztonsági minisztere elmondta, hogy minisztériuma és a titkosszolgálat a bűnüldöző szervekkel együtt vizsgálja az incidenst - írja a Magyar Nemzet.

Az elnökjelöltek és kampányrendezvényeik biztonságának fenntartása a minisztérium egyik legfontosabb prioritása – mondta.

A lehető leghatározottabban elítéljük ezt az erőszakot, és elismerésünket fejezzük ki a titkosszolgálatnak a mai gyors fellépésükért” – mondta Mayorkas. „Együttműködünk Biden elnökkel, Trump volt elnökkel és kampánystábjaikkal, és minden lehetséges intézkedést megteszünk, hogy biztosítsuk védelmüket

– tette hozzá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről