A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Szélsőbaloldali aktivistát tartóztattak le a párizsi olimpia előtti vasúti szabotázsakciók miatt

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy szélsőbaloldali aktivistát Franciaország nagysebességű vonathálózatát ért támadássorozattal kapcsolatban, amely a párizsi olimpiai megnyitóünnepség előtt káoszt okozott.
Vágólapra másolva!

A francia belügyminiszter megerősítette a médiában megjelent értesüléseket, amelyek szerint vasárnap a normandiai Seine-Maritime-ban történt a letartóztatás.

French Rail Network Suffered A Sabotage Hours Before The Olympic Ceremony Opening
Több százezer ember rekedt az állomásokon a TGV vonathálózatot ért támadások után, amelyeket a francia hatóságok összehangolt szabotázsnak neveztek
Fotó: NurPhoto via AFP 

A vandálok robbanószerkezeteket használtak, hogy tüzet gyújtsanak, amelyek megrongálták a francia fővárost olyan városokkal, mint az északi Lille, a nyugati Bordeaux és a keleti Strasbourg összekötő vonalakon lévő jelzőállomásokat - közölte az állami vasúttársaság, az SNCF.

Egy másik támadást a Párizs-Marseille vonalon meghiúsítottak.

A szabotázsakciókat követően a Londont és Párizst összekötő Eurostar nagysebességű járatai kénytelenek voltak lassabb vonalakra váltani, míg a német nemzeti vasúttársaság, a Deutsche Bahn a távolsági járatokkal kapcsolatos problémákra figyelmeztetett.

A vasúti forgalom csak hétfő reggel tért vissza a normális kerékvágásba, de csak azután, hogy mintegy 800 000 utasnak kellett fennakadásokkal szembenéznie - írja a Sky News.

Újabb szabotázs történt

A francia jelentések szerint az SFR és a Bouygues Telecom vállalatok távközlési létesítményeit rongálták meg, a Le Parisien napilap és a BFM TV beszámolói szerint Dél-Franciaországban elektromos szekrényekben lévő kábeleket vágtak el, valamint a Luxemburg melletti Meuse régióban és a Párizs melletti Oise környékén lévő létesítményeket vették célba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!