A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Súlyos viharok csaptak le Lettországra és Litvániára, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, és mintegy 200 ezer háztartás maradt áram nélkül Litvániában és a szomszédos Lettországban, miután az éjszaka folyamán erős viharos szél és heves esőzések sújtották a két balti országot.
Vágólapra másolva!

A litván fővárosban, Vilniusban egy 50 éves nőt egy kidőlő fa ölt meg hétfőn - közölték a hatóságok. A tűzoltók és mentők mindkét országban több száz segélyhívást kaptak kidőlt fák, megrongálódott autók, elárasztott utak és mezők miatt.

Litvániában a hatóságok arra figyelmeztették az embereket, hogy csak sürgős esetben utazzanak, mivel a vihar a 2,8 milliós ország legtöbb régiójában egyre erősebb széllel és katasztrofális mennyiségű esővel csap le. Šiauliai, Telšiai és Šilalė körzetében vasárnap és hétfőn egy hónapnyi eső esett - közölték a litván meteorológusok.

Az időjárási szakértők szerint a Lettországban uralkodó erős szél továbbra is emelni fogja a vízszintet a Rigai-öböl partjainál, és a fővároson, Rigán keresztülfolyó Daugava folyó szintje is megemelkedhet.

A rigai hatóságok hétfőn kora reggel közölték, hogy a főváros központi Dóm terét ideiglenesen lezárták, mivel a középkori Dóm-székesegyház tetőszerkezetének egy részét a szél megrongálta - írja az ABC News.

Hét ember meghalt Európában a pusztító viharok miatt július elején, a Franciaországot, Svájcot és Olaszországot sújtó kegyetlen viharok és özönvízszerű esőzések miatt.

A címlapi kép illusztráció!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!