13 éves lányára bízta az életmentő műtétet a híres osztrák idegsebész

Vágólapra másolva!
A Graz-i Egyetemi Kórházban az egyik vezető idegsebészorvos jó ötletnek tartotta, hogy egy életéért küzdő betegén próbálja ki a 13 éves lánya, hogy van-e érzéke az orvosi pályához.
Vágólapra másolva!

A megdöbbentő eset még januárban történt, azonban most derültek ki az ügy igencsak meredek részletei - írja a Bors.

Januárban egy sérült vadászt hoztak be a grazi kórházba, aki az erdőben szenvedett súlyos koponyasérülést. Miután betolták a műtőbe, az elismert idegsebész – akinek a nevét az ítélethirdetésig nem hozzák nyilvánosságra – úgy döntött, hogy 

a 13 éves kislánya kezébe adja a koponyafúrót és az egyéb eszközöket,

és lépésről lépésre elmagyarázza neki, hogy mit csináljon. A sérült, 33 éves Gregor R. tehetetlenül feküdt az ágyon, miközben egy általános iskolás gyermek fúrt bele a koponyájába. Ilyen esetekben ráadásul a páciens ébren van, hogy figyeljenek a reakcióira, azonban ő sem tudott róla, hogy mi folyik a feje felett.

Az idegsebész helyett műtő kislány akciójának ráadásul egy másik orvos és további 5 egészségügyi dolgozó is szemtanúja volt.

A  műtét után azonnal elbocsátották az orvost, és a kórház együttműködik a nyomozóhatóságokkal az ügy kivizsgálásában.

Jelenleg még mindig várunk a bűnügyi nyomozó osztály zárójelentésére. A műtétre és a fúrásra szükség volt mindenképpen, ezt nem vitatjuk, de azt igen, hogy szabad-e engedni egy 13 évest, hogy ő végezze el a feladatot. A beavatkozás után pedig nem volt semmilyen kapcsolatfelvétel, nem volt magyarázat, vagy bocsánatkérés, semmi. Ez egyszerűen méltatlan

– nyilatkozta Gregor R. ügyvédje a lapnak. A kórház azzal védekezik, hogy a beteg magánszemélyként indított büntetőeljárást, és a pereskedés során is egyedül vesz részt, így nem voltak kötelesek felkeresni őt.

A műtét komplikációk nélkül zajlott le, ennek ellenére az intézmény sajnálja, ami történt, és támogatják, hogy az ügy kivizsgálásra kerüljön.

Címlapi képünk illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!