A rendőrökkel is összeverekedtek a terrorpárti tüntetők Chicago izraeli konzulátusánál

Vágólapra másolva!
A rendőrökkel is összecsaptak a tüntetők Chicago izraeli konzulátusánál, ahol több mint 50 palesztinpárti aktivistát vettek őrizetbe kedden este a Demokrata Párt elnökjelölő konvenciója idején - közölték a hatóságok szerdán.
Vágólapra másolva!

Larry Snelling, Chicago rendőrfőnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy legkevesebb 55 ember került őrizetbe. Hozzátette, hogy a tüntetők 

azzal a szándékkal tűntek fel az izraeli külképviseletnél, hogy ott erőszakos és vandál cselekményeket kövessenek el, és hangsúlyozta, hogy a beavatkozás előtt a kivezényelt rohamrendőrök mindent elkövettek a feszültség csökkentése érdekében.

A rendőr értékelése szerint a tüntetők veszélyt jelentettek a városra, és céljuk volt az összetűzés. Tagadta, hogy a rendőrség részéről indult volna az erőszakos cselekmények sora, és hangsúlyozta, embereik csak reagáltak a történtekre. A rendőrfőnök a megmozdulás szervezőinek azon állításra reagált, hogy a tüntetőket a rendőri sorfal segítségével beszorították és nem hagyták távozni.

comic-con, képregényfesztivál, San Diego,  rendőrautó,
Fotó: AFP / TNS

Hétfőn a Demokrata Párt elnökjelölő konvenciójának helyszíne közelében 13 ember került őrizetbe az Izrael-ellenes tüntetők közül, akik megbontották a politikai esemény helyszíne, a United Center köré vont biztonsági kerítést. 

A tiltakozók az Izraelnek adott amerikai támogatás leállítását követelték, Joe Biden elnököt "népirtóként", Kamala Harris alelnököt, elnökjelöltet "gyilkosként" említették és felelősnek mondták Izraelnek a Gázai övezetben a Hamász ellen zajló katonai fellépéséért.

Chicago rendőrsége szerdán és csütörtökön további tüntetésekre számít. A demokraták négynapos elnökjelölő konvenciója csütörtökön zárul, amikor Kamala Harris hivatalosan is elfogadja az elnökjelöltséget, amelyet augusztus elején előrehozott szavazáson nyert el a demokrata delegáltaktól.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!