A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Egy pohár víztől lett súlyos rohama az egyetemista lánynak

Fotó: x.com/NEWS9
Vágólapra másolva!
Két oklahomai főiskolai hallgatók álomnyaralása Mexikóban gyorsan rémálommá vált, amikor egy üdülőhely bárjában rosszul lettek a víztől, az orvosok attól tartottak, hogy veszélyes anyagot vagy kábítószert kevertek a poharukba.
Vágólapra másolva!

Kaylie Pitze és Zara Hull múlt csütörtökön érkezett Cancunba, hogy egy baráti társasággal tervezett nyaraláson vegyenek részt. Utazásuk zökkenőmentesen indult, majd pénteken elmentek az üdülőhely medencebárjába, mindketten egy pohár vizet rendeltek, olvasható a NewYorkPost-ban megjelent cikkben. 

Az Oklahomai Keresztény Egyetem két hallgatója szemtanúk elmondása szerint hirtelen kábultan kezdett összerogyni.

Az utolsó dolog, amire emlékeznek, az az, hogy kértek egy pohár vizet

 – mondta Hull barátjának édesanyja, Stephanie Snider. 

Nem tudták tartani a fejüket, leroskadtak a bárpultra.

Snider azt állította, hogy Hull nem sokkal a víz elfogyasztása után kezdett rángatózni. A két egyetemistát, akik nem tudtak járni, tolószékben vitték vissza a szobájukba.

Kint voltunk, nem tudtunk járni, nem tudtunk beszélni, nem tudtunk semmit csinálni

 – mondta Pitze a News 9-nek. Pitze arra emlékeztetett, hogy fájt kinyitni a szemét, nagyon hányingere volt és nem tudott mozdulni másnap reggel. Eközben Hull gyomorgörcsöket kapott, és egy mexikói kórházba szállították.

Görcsölt a gyomrom, ezért kihívták a mentőket

 – mondta Hull a News 9-nek. 

A megpróbáltatás azonban egyre rosszabbra fordult, amikor a kórházban, ahová vitték őket, 10 000 dollár letétet követeltek, hogy megkezdjék a kezelést. A rohamok folytatódásával a fiatal egyetemistának nem volt más választása, mint kifizetni a pénzt – mondta.

Annyira ijesztő, mert vannak olyan esetek, amikor úgy éreztem nem élem túl

 - mondta Hull. A mexikói orvosok intubálták, majd CT-vizsgálatot végeztek, végül az intenzív osztályra került az orvosi költségeire létrehozott GoFundMe szerint.

Ugyanakkor a barátja, Jake Snider 200 dollárt fizetett azért, hogy egy kórházi szobában éjszakázzon.

A kórház nem kifejezetten kezelte; annyi gyógyszerrel pumpálták tele, hogy lenyugodjon

 – állította Snider egy hétfői Facebook-bejegyzésben.

Intubálták, és azt mondták, hogy ez "nyugtató” az MRI-hez. Nem volt miért megnyugtatni, nemhogy intubálni. Tudtuk, hogy ki kell vinnünk, és vissza kell térnünk az Egyesült Államokba. A külföldi kórház ezután további 25 000 dollárt követelt vasárnap reggelig a kezelés folytatására, vagy 5 000 dollárt az oklahomai főiskolai hallgató elengedésére.

Hull családja és barátai felvették a kapcsolatot az Egyesült Államok Nagykövetségével, akik azt tanácsolták nekik, hogy azonnal vigyék vissza az Egyesült Államokba, hogy megfelelő ellátásban részesüljön.

Felvettük a kapcsolatot az Egyesült Államok Nagykövetségével, és azt mondták nekik, hogy addig nem tudnak segíteni, amíg a kórházban van, ezért megadták azoknak az embereknek az elérhetőségeit, akik segíthetnek a kórházból való kijuttatásában, és a Medical Flight munkatársait, akikkel kapcsolatba léphettünk.

- írta.

A fiatal egyetemistát szombat este egy dallasi kórházba szállították. Pitze és barátja hétfőn érkezett vissza Dallasba. Bár mindketten biztonságban visszatértek az Egyesült Államokba, az orvosok számára továbbra is rejtély, hogy a két lány hogyan lett ilyen rosszul.

Nem sokat tudunk, nem tudjuk, mit adtak neki a kórházban sem, azt pedig végképp nem sejtjük jelenleg mi okozhatta a rosszullétet, próbáljuk kideríteni

– mondta Hull édesanyja. 

A News 9 szerint az amerikai orvosok  gyanítják, hogy a Hull és Pitze vizét szintetikus fentanillal keverték.

 

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!