A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Percről percre

Ukrajna megtámadta Oroszországot, nem maradhat el a válasz

orosz-ukrán háború, Oroszország, Ukrajna, háború, bomba, siklóbomba
Az orosz védelmi minisztérium által 2024. augusztus 7-én közreadott videóról készített képen orosz repülőgépről ledobott siklóbombák zuhannak céljuk felé Ukrajna fölött.
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 899. napjáról.

 

08:16
augusztus 10, 2024
Vágólapra másolva!

Amerikai szankciók

Az Egyesült Államok büntetőintézkedéssel sújtott több tucatnyi fehérorosz vállalkozást és magánszemélyt az Oroszország elleni szankciók megsértéséért - jelentette be az amerikai pénzügyminisztérium.

A közlemény szerint az intézkedést az Egyesült Királyság és Kanada kormányával összhangban hozták. A washingtoni bejelentés alapján szankció hatálya alá került 19 magánszemély, valamint 14 vállalkozás és egy a szankciók kijátszásában részt vevő repülőgép.

A büntetőintézkedések indokai közé sorolják az Oroszország ellen az ukrajnai háború miatt kirótt szankciók kijátszása mellett azt is, hogy az érintettek anyagi előnyhöz segítettek Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök belső köréhez tartozó embereket. (MTI)

07:30
augusztus 10, 2024
Vágólapra másolva!

ORFK: csaknem 16 500-an érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 7858-an léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8591-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 53 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

06:48
augusztus 10, 2024
Vágólapra másolva!

Irántól kap ballisztikus rakétákat Oroszország

Oroszország a közeljövőben több száz Fath-360-as és más ballisztikus rakétát kap Irántól a Moszkva és Teherán között 2023 decemberében aláírt megállapodás nyomán - írta a Reuters  hírszerzési forrásokra hivatkozva. 

A meg nem nevezett hírszerzési források a Reutersnek elmondták, hogy jelenleg több tucat orosz katonai alkalmazott a Fath-360-as közeli hatótávolságú ballisztikus rakétarendszeren tart kiképzést Iránban.

Irán a háború kezdete óta több ezer Shahed kamikaze drónt szállított Oroszországnak. Februárban a Reuters arról is beszámolt, hogy Teherán "nagyszámú, nagy teljesítményű, felszín feletti ballisztikus rakétát" küldött Moszkva inváziójának megsegítésére.

 

06:45
augusztus 10, 2024
Vágólapra másolva!

A kurszki atomerőműnél is harcolnak

Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója felszólította Kijevet és Moszkvát, hogy "tanúsítsanak maximális önmérsékletet" a nukleáris baleset elkerülése érdekében, mivel a jelentések szerint a kurszki atomerőmű (KNPP) körüli térségben harcok folynak - írta a Kyiv Independent.

Grossi megjegyezte, hogy a KNPP hat atomreaktora közül kettő leállt, míg másik kettő teljesen üzemképes. A fennmaradó két reaktor építés alatt áll. Grossi azután nyiltkozott, hogy Ukrajna megtámadta az oroszokat kurszki területen, és a jelentések szerint az ukrán haderő folytatja is a hadműveleteket a régióban. 

 

06:40
augusztus 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!