A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Háromméteres cápa ijesztett meg egy csapat gyereket az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
Hatalmas riadalmat keltett az emberek között a cornwalli kikötőbe beúszó sötét árnyék, a gyerekek sikítozva szaladtak ki a vízből az óriáscápa láttán. Az ártalmatlan cápafaj egyébként őshonos az Egyesült Királyság vizein.
Vágólapra másolva!

Az eset kedden este 21 órakor történt a St Ives kikötőben. Körülbelül 30 gyermek és tinédzser menekült fejvesztve a vízből, amikor észrevették az ominózus hátúszót tőlük körülbelül 20 méterre a tiszta kék vízben, olvasható az Independent-en megjelent cikkben. 

Az óriáscápák akár 8 méter hosszúra is megnőhetnek, de Andy Narbett, a Tiger Lilly Boat Trip St Ives-től elmondta, hogy emberre nézve teljesen ártalmatlanok. Narbett elmondása szerint évek óta nem láttak a környéken óriáscápát.

Hihetetlen volt ilyen közelről látni; nagyon ritka, mivel néhány éve nem láttunk  óriáscápát az öbölben. A szegény gyerekek, akik a vízben voltak nagyon megriadtak tőle 

– mondta a The Telegraphnak.

Az Egyesült Királyság legnagyobb halát, amely teljes kifejlett állapotban elérheti a 5.200 kilógramot is, egykor húsáért, uszonyáért és májolajáért halászták, de 1998-ban védetté nyilvánították a túlzott halászat és a számuk csökkenése miatt.

Ők a második legnagyobb élő cápafaj, és szűréssel táplálkoznak – vagyis nem vadásznak aktívan, hanem passzív cápák, amelyek tátott szájjal úszva táplálkoznak planktonnal és más apró tengeri élőlényekkel.

2021-ben egy kajakost lepett meg egy óriáscápa raj, előfordul azonban, hogy sokkal veszélyesebb egyedekkel kerül szembe az ember a  nyílt vízen, melynek általában tragédia a vége

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!