A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

A dohányzási tilalom miatt bukhatja el olimpiai aranyérmét a brit golfozónő

Vágólapra másolva!
Charley Hull, a brit golfozónő attól tart, hogy az olimpiai dohányzási tilalom miatt nem lesz esélye aranyérmet nyerni ezen a héten Párizsban. Az angol nőnek azt mondták, hogy nem dohányozhat a 2024-es párizsi játékokon - ez a szokása szerinte segít kordában tartani ADHD-ját. Hull a nyári US Women's Openen került a figyelem középpontjába, miután a képen egy cigarettával a szájában pózolt, miközben autogramot adott a rajongóknak.
Vágólapra másolva!

A 28 éves játékos, aki már ma elkezdte a játékot a Le Golf Nationalben, így nyilatkozott: 

Igen, dohányzom, ez egy rossz szokásom, de ezen a héten nem fogok, mert nem tehetem meg.

Hull, aki korábban elismerte, hogy a családjában mindenki dohányzik, azt mondja, 

nagyon tart attól, hogy a dohányzási tilalom befolyásolja a játékokon nyújtott teljesítményét. 

GOLF - THE AMUNDI EVIAN CHAMPIONSHIP 2024
Charley Hull, a brit golfozónő.
Fotó: KMSP via AFP / KMSP via AFP/KMSP

A golfozót tavaly figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral (ADHD) diagnosztizálták, és azt mondja, a dohányzás segít kontrollálni az állapotát. Arra a kérdésre, hogy az, hogy nem cigarettázhat a versenyen, hatással lesz-e a játékára, azt mondta: 

Igen, azt hiszem, igen. Az olimpia szervezői világossá tették, hogy az összes olimpiai helyszínen dohányzási tilalom lesz érvényben.

A kétszeres LPGA-győzteshez közeli barátnője, Georgia Hall csatlakozott, hogy képviseljék a brit csapatot. Míg Hullnak ez a második olimpiai szereplése, miután 2016-ban hetedik lett a riói játékokon, Georgia csak most debütált a játékokon.

A US Openen dohányzó Hullról készült kép gyorsan elárasztotta a közösségi médiát, de Hull elmondta, hogy értetlenül állt az ezzel kiváltott figyelem előtt. Akkoriban csak nevetett rajta, mondván, hogy az egész családja dohányzik, az apja naponta 40-et szív el.

A Daily Mail-nek adott exkluzív interjújában a héten azt mondta a hisztériakeltésről: 

Inkább a golfozással szerettem volna a címlapokra kerülni.

A 2024-es párizsi olimpia Hull második olimpiája, miután 2021-ben visszalépett a világjárvány miatt elhalasztott tokiói játékoktól. A döntéséről így nyilatkozott: 

Akkor ez volt a helyes döntés, de most még izgatottabb vagyok Párizs miatt, hiszen Rio már olyan régen volt. És még jobb, hogy egy nagyon közeli barátommal versenyezhetek együtt, akivel 11 éves korunk óta ismerjük egymást, és együtt nőttünk fel az edzéseken

- mondta.

Dow Championship - Round Three
Georgia Hall és Charley Hull.
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A gyerekkori cimborák a múltban félelmetes párosnak bizonyultak. Legutóbb a Dow Championshipen álltak össze, ahol megverték az amerikai csapatot is - írta a Daily Mail.

Hull olimpiai szereplése csak hónapokkal azután történt, hogy kiderült, szakított Gaz Beadle-lel. A szerelmi életéről megnyíló Hull bevallotta, hogy egyelőre nem keres új kapcsolatot.

Randiztam már olyan pasikkal, akik golfoznak, és olyanokkal is, akik nem. Egyértelműen könnyebb, ha ők golfoznak, mert ez az én szabadidős szenvedélyem is. Belekóstoltam már ilyenbe is, olyanba is, de nem szerettem mindent, ami egy párkapcsolattal járt, úgyhogy egyelőre távol tartom magam ettől.

Elismerte, hogy egy új kapcsolat kialakítása egy profi golfozó kimerítő időbeosztása közepette nem könnyű feladat.

A sok edzés és utazás miatt nagyon kevés az időm

- tette hozzá.  

Korábban arról is írtunk, hogy hazaküldték az edzőtáborból a japán női tornászcsapat kapitányát, Shoko Miyatát, miután cigarettázáson és alkoholfogyasztáson érték. 

Japánban tilos 20 éves kor alatt rágyújtani, és a szigetországban roppant komolyan veszik a szabályokat. A felmérések szerint egyébként egyre kevesebben dohányoznak Japánban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!