A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Egyiptom váratlan bejelentése: reggel kitörhet a háború

Vágólapra másolva!
Egyiptom közleményt adott ki a légitársaságoknak, amiben felszólítja őket arra, hogy csütörtökön kora reggel három órán át kerüljék el az iráni légteret.
Vágólapra másolva!

Tegnap az Origon is beszámoltunk arról, hogy Putyin egyetlen dolgot kért Irántól, mielőtt megtámadja Izraelt. 

Ma Egyiptom utasította valamennyi légitársaságát, hogy csütörtökön kora reggel három órán át kerüljék el az iráni légteret az Izrael és Irán közötti feszültség miatt - írja a Reuters. A pilótáknak szerdán kiadott biztonsági közlemény szerint az utasítás hajnali 1 és 4 óra között (GMT) lesz érvényben. További részleteket nem közölt arról, hogy miért adták ki az értesítést: 

Minden egyiptomi légitársaságnak kerülnie kell a Teherán feletti átrepülést. Egyetlen repülési tervet se engedélyeznek, ha az említett terület felett haladna el

 - állt a közleményben. Az egyiptomi polgári légiközlekedési minisztérium később szerdán megerősítette, hogy az értesítés célja a repülésbiztonsági kockázatok csökkentése volt az iráni hatóságoktól kapott értesítés fényében.

Augusztus 7-én 11:30 és 14:30 között, valamint augusztus 8-án teheráni idő szerint 4:30 és 7:30 között katonai gyakorlatokat tartanak Irán légtere felett

 - áll a közleményben. Számos légitársaság úgy módosítja menetrendjét, hogy elkerülje az iráni és libanoni légteret, ugyanakkor lemondják az Izraelbe és Libanonba irányuló járatokat is, mivel sokan tartanak egy esetleges szélesebb körű konfliktustól a Hamász és a Hezbollah militáns csoportok magas rangú tagjainak meggyilkolása után. Korábban arrl is írtunk, hogy Irán megfenyegette a francia elnököt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!