A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Elon Musk is üzent az olimpián a női bokszolók között induló férfinak

Vágólapra másolva!
Nem csillapodnak a kedélyek Imane Khelif esete nyomán. A algériai ökölvívó nem tekinthető egyértelműen biológiailag nőnek, mégis a nők között versenyez, s első ellenfele, az olasz Angela Carini halálfélelmében feladta ellene a küzdelmet. A nemtetszését fejezte ki Elon Musk, aki már a megnyitóünnepség miatt is bírálta a szervezőket. Az esetnek magyar vonatkozása is van, hiszen a legjobb nyolc között Hámori Luca lesz Imane Khelif ellenfele.
Vágólapra másolva!

Az esetet a milliárdos üzletember is, Elon Musk is kommentálta. „Igaz, vagy engedjenek teret a cáfolatnak” – kommentálta a vádat Musk, miszerint Imane Khelif  biológiailag nem tekinthető nőnek - írja a Magyar Nemzet.

Az ügy magyar vonatkozása, hogy Hámori Luca lesz Imane Khelif ellenfele a legjobb nyolc között. A magyar sportoló felveszi a kesztyűt.

Személyesen nem ismerem, nem is edzettünk még együtt. Kinézetre, alkatra nagyon fiús, de azt gondolom, hogy ha valaki a földön megengedte neki, hogy itt lehessen, akkor valahogy be lett bizonyítva, hogy ő lány. Engem ez nem fog érdekelni, így még nagyobb lenne a győzelem. Mindent meg fogok tenni érte, ugyanis már az érem lesz a cél, amiért idejöttem

 – mondta következő meccséről Hámori Luca.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!