A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Folyami aknát semmisített meg a román haditengerészet

Fotó: Facebook.com/AGERPRES
Vágólapra másolva!
Az orosz-ukrán háborúból származó, a Fekete-tengeren a román partokig sodródott folyami aknát semmisített meg kedden a román haditengerészet - jelentette az Agerpres hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A román védelmi minisztériumot a katasztrófavédelem értesítette kedden arról, hogy - több mint 100 kilométerre az ukrán határtól - a Konstanca megyei Chituc homokzátony közelében, a parthoz közel megfeneklett egy aknának tűnő gyanús tárgy.

 A térséget elkerítették és a helyszíne küldték a haditengerészet aknabegyűjtésre kiképzett búvárcsapatát, amely megállapította, hogy YaRM típusú, deszantelhárító folyami aknáról van szó. A robbanószerkezetet megsemmisítő búvárkülönítmény szerint az akna az orosz-ukrán konfliktus térségéből származik, és valószínűleg a Fekete-tenger északnyugati részén, a Duna vagy a Dnyeper torkolatánál használták.

Az Agerpres szerint először fordult elő, hogy folyami akna sodródott román partokra. A hírügynökség felidézte, hogy tavaly januárban a Duna-delta Szentgyörgy-ágának torkolatánál partig sodródott tengeri aknát semmisített meg a román haditengerészet különítménye.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!