A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyilkosság gyanúja miatt indult nyomozás a volt miniszterelnök ellen

Vágólapra másolva!
Gyilkosság gyanújával rendelt el nyomozást a volt bangladesi miniszterelnök, Vazed Haszina és hat társa ellen egy dakkai bíróság - jelentette be kedden az ügy feljelentést tevő ügyvédnő, Mamun Mia.
Vágólapra másolva!

Az ügyvédnő közlése szerint a feljelentést annak a dakkai fűszerüzletnek az ügyében kellett megtennie, amelyet a kormányellenes tüntetések idején, július 19-én ért fegyveres támadás  a karhatalom részéről, amelynek következtében az üzlet tulajdonosa meghalt. Hozzátette, hogy Aszaduzzaman Hán volt belügyminiszter, az  Avami Liga nevű korábbi kormánypárt főtitkára, Obaidul Kader; valamint négy, a korábbi kormány által kinevezett magas rangú rendőri vezető, köztük a rendőrség főnyomozója és a bűnügyi rendőrség vezetője is a gyanúsítottak között van.

Bangladesben a múlt hónapban törtek ki tömeges tiltakozások egy kvótaszabályozás miatt, amely a kormányzati állások 30 százalékát a háborús veteránok rokonai számára tartotta volna fenn. A július végéig, több mint három héten át tartó erőszakos tömegtüntetések idején mintegy négyszázan vesztették életüket, ezrek sérültek meg, és mintegy 11 ezer embert letartóztattak. A kormányellenes tüntetések egy időre szüneteltek, miután a kvóták nagy részét a legfelsőbb bíróság eltörölte, de újrakezdődtek, és Vazed Haszína lemondásáig folytak.

Mohamed Sahabuddin államfő Haszina távozása után egy nappal feloszlatta a parlamentet, majd bejelentette, hogy választásokat fognak kiírni; majd augusztus 8-án a tüntetők követelésének megfelelően a 84 éves Muhammad Junusz Nobel-békedíjas közgazdászt bízta meg az átmeneti kormány vezetésével.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!