A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Hajósokat kellett kimenteni Florida partjainál a Debby hurrikán miatt - videó

Tropical Storm Debby Heads Towards Florida's Big Bend Region
A hurrikán 120 km/órás széllel közeledik a part felé.
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Két embert mentettek ki vasárnap egy hajóból, amely a floridai Boca Grande partjainál sodródott a háborgó tengeren. Az Országos Hurrikán Központ közben a Debby trópusi vihart 1-es kategóriájú hurrikánná minősítette át a 120 kilométer/órás széllel. A legénységet légi úton mentették ki a tíz méter hosszú hajójukról, miután a hajó 117 kilométerre a partoktól elvesztette a vitorláját.
Vágólapra másolva!

A vitorlás Key Westből Tarpon Springs felé tartott. A hajósok egyik barátja szombat délután öt óra körül vette fel a kapcsolatot a parti őrséggel, és közölte a tisztviselőkkel, hogy barátai hajója nem érkezett meg időben az úti célhoz.

A hajósok barátjától kaptunk egy frissített műholdas helymeghatározást, amelynek köszönhetően sikeresen megtaláltuk őket

- mondta Christopher Hooper parancsnokhelyettes, a keresési és mentési misszió koordinátora egy közleményben. 

Tropical Storm Debby Heads Towards Florida's Big Bend Region
Az emberek elbarikádozzák magukat, deszkákat szegelnek az ablakokra: felkészülnek arra, hogy a vihar hamarosan partot ér
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A hajósokat vasárnap délelőtt 11 óra körül mentették ki helikopterrel. A viharos tengeren sodródtak, ahol szél sebessége körülbelül 120 km/óra volt. 

A Debby trópusi vihart közben 1-es kategóriájú hurrikánná minősítették a 120 kilométer/órás széllel. Az éjszaka folyamán tovább erősödött, mivel a Debby a Mexikói-öböl keleti részén lévő meleg vízből táplálkozik. Az átlagosnál 3-5 fokkal magasabb vízhőmérséklet kedvez a vihar erősödésének - írta az ABC.

A múlt hónapban a Beryl hurrikán végzett szörnyű pusztítást

Legalább egy ember meghalt a Karib-térségben július elején, miután a Beryl hurrikán elérte a partokat. Emberek ezrei maradtak áram nélkül, sokaknak el kellett hagyni az otthonukat. A hurrikán ezután tovább haladt Mexikó, Jamaica és a Kajmán-szigetek felé.

A hurrikán két nap múlva Jamaicára is lecsapott, a viharos szél és eső pusztításának legalább egy halálos áldozata volt a szigeten a hatóságok tájékoztatása szerint. Egy helyi nő úgy halt meg, hogy az otthonára dőlt egy fa. A hurrikán ezután sem csillapodott, Mexikó is kiadta a vörös riasztást.

A Beryl július 8-án ismét felerősödött és hurrikánná alakult, mialatt Texas déli része felé tartott. A vihar esővel és erős széllel sújtotta a partvidéket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!