Két ember is meghalt, amikor a tűz elől menekülve kiugrottak egy hibás mentőmatracra

Vágólapra másolva!
Hét ember meghalt és tucatnyian megsérültek, miután a dél-koreai Bucheon városában egy szállodában tűz keletkezett. Ketten a tűz elől a tűzoltók mentőmatracára ugrottak a magasból, de az felborult és meghaltak.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint a nő elkapta a matrac sarkát amikor leugrott, az viszont azonnal felborult, amikor a második áldozat, egy férfi is ráesett.

További áldozatokat találtak a nyolcadik emeleti szobákban, ahol feltehetően elektromos hiba miatt keletkezett a tűz. 

Bár a tűz nem terjedt át az egész épületre, a károk mégis jelentősek voltak, mivel a szobák nem voltak felszerelve esőztetővel - számolt be a BBC.

A városi tűzoltóság szerint a kilencemeletes szálloda még 2003-ban épült,  azelőtt, hogy törvénybe iktatták volna az esőztető rendszerekre vonatkozó követelményt. 

A tüzet helyi idő szerint 19:39-kor jelentették először, és csütörtökön 22:26-ra sikeresen el is oltották - közölte a minisztérium.

A rendőrség azonban vizsgálja, hogy a szálloda vezetői elkövettek-e bármiféle mulasztást, emellett a tűzoltóság a mentőmatrac használatát is vizsgálja.

A tűz során a füst belélegzése miatt többen is megsérültek, őket súlyos sérülésekkel ápolják a kórházban.

A kilencemeletes szálloda nyolcadik emeletén történt tűzvészben heten meghaltak
Fotó: Dzson Hon Kjun / MTI/EPA

Néhány nappal ezelőtt a kaliforniai Oxnardban keletkezett tűz egy szállodában, szerencsére ott nem sérült meg senki. Az elmúlt hónapokban több magyarországi szálloda is kigyulladt. Tűz miatt kellett kiüríteni egy soproni szállodát augusztus elején. Márciusban pedig hatalmas pusztítást végzett a tűz a visegrádi Hotel Silvanusban.

Egy houstoni lakástűzzel kapcsolatban pedig gyilkossági nyomozás indítottak, ugyanis hármas gyilkosságként vizsgálják azt a tüzet, amely vasárnap ütött ki egy házban Houston külvárosában, miután a nyomozók bizonyítékot találtak arra, hogy 

a lakásban holtan talált három emberrel a tűz keletkezése előtt végeztek

- közölték a hatóságok.

A házban talált emberi maradványok egy anyáé, felnőtt fiáé és annak barátnőjéé voltak. Az áldozatokat hétfő délután azonosította a seriff hivatala: az 54 éves Kelly Ann Masciarelli, 23 éves fia, Kolin Paul Foster és barátnője, Cameryn Richards.

Úgy tűnik, ezek a személyek már a tűz keletkezése előtt meghaltak. Tehát ez egyértelműen gyilkosság, nem pedig a tűz és a füst okozta véletlen halál

- mondta a szóvivő.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!