A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Kamala Harris alelnökjelöltje retteg Orbán Viktortól

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is eldőlt mindkét alelnökjelölt személye az Egyesült Államokban, Donald Trump már korábban bejelentette, hogy J. D. Vance amerikai szenátort jelöli, míg Kamala Harris kedden Tim Walz mellett döntött. J. D. Vance előzőleg több alkalommal állt ki Magyarország és Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett. A demokrata jelölt viszont diktátorozik.
Vágólapra másolva!

Kamala Harris frissen megválasztott alelnökjelöltje arról beszélt a Fox Newsnak adott interjúban, hogy Orbán Viktor nem demokratikus vezető, sőt diktátornak nevezte – írta a Politico brüsszeli hírportál, hívja fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. A lap ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy ezzel szemben J. D. Vance, Donald Trump alelnökjelöltje, számos kérdésben – a felsőoktatástól a szociálpolitikán át a „woketalanításig” – egyetért Orbán Viktorral. 

Emlékeztetnek, Walz, Minnesota kormányzója ezzel tovább ment, mint a bukott Joe Biden elnök, aki márciusban azt mondta, hogy Orbán „nem hiszi, hogy a demokrácia működik, hanem diktatúrát keres”. 

J. D. Vance amerikai szenátor, akit Donald Trump a Republikánus Nemzeti Konvención nevezett meg alelnökjelöltjeként ugyanakkor többször méltatta a magyar kormány politikáját. 

A 39 éves, és ezzel az amerikai politikai elitben kifejezetten fiatalnak számító szenátor az elmúlt években a magyar családpolitikát és oktatáspolitikát is példaként állította az amerikaiak elé 

– írta meg a Magyar Nemzet korábban. 

Egy másik alkalommal az amerikai egyetemek baloldali elfogultságáról beszélt a CBS amerikai hírtelevízió műsorában. A szenátor szerint az amerikai felsőoktatási intézményeket már most is „baloldali alapítványok irányítják”, és az adófizetőknek vajmi kevés beleszólásuk van abba, hogy mire költik a pénzüket. – Az egyetemek Amerikában a társadalmi szerződés részét képezik, és ha nem oktatják jól a gyerekeinket, de a következő generációt a diákhitel-adósság hegyei alá temetik, akkor nem teljesítik az alku rájuk eső részét – hangsúlyozta Vance.

Az az elképzelés, hogy az adófizetőknek legyen némi befolyásuk arra, hogy a pénzüket hogyan költik el ezeken az egyetemeken, ez egy teljesen észszerű dolog, és valóban úgy gondolom, hogy [Orbán Viktor] hozott néhány okos döntést, amelyekből tanulhatnánk az Egyesült Államokban"

− fogalmazott a szenátor, aki felszólalt a genderelmélet oktatása ellen is.

2021-ben, még szenátorjelöltként egy konferencián a „gyermektelen baloldalt” okolta az Egyesült Államok problémáiért, mert „nem fizikailag elkötelezettek az ország jövője iránt”. Példaként hozta fel a demokraták több magas rangú politikusát, kezdve Kamala Harris elnökjelölttel. 

Ezzel szemben Magyarországon hiteleket adnak a friss házasoknak, amelyeket később elengednek, ha a pár együtt marad és gyermekeket vállalnak" 

– példálózott Vance.

Miért ne lehetne ezt itt is megtenni? Miért nem tudjuk ténylegesen elősegíteni a családalapítást?"

– idézte az akkor még szenátorjelölt szavait a The Guardian brit napilap 2021-ben.

Vance elítélte az Európai Unió Magyarországot támadó politikáját is.

Ha szabályokon alapuló nemzetközi rendet akarunk, akkor nem kellene büntetni Lengyelországot vagy Magyarországot azért, mert más politikát folytatnak, mint Brüsszel – de pontosan ezt teszik. Úgyhogy szerintem ez teljesen abszurd"

− mondta egy interjúban az idei Müncheni Biztonsági Konferencián.

Orbán Viktort és Magyarországot egyébként Donald Trump is megemlített a Republikánus Párt jelölőgyűlésén elhangzott beszédében.

Magyarország erős ország. Egy nagyon erős, kemény vezető irányítja. Kemény fickó. A sajtó nem szereti őt, mert kemény. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, nagyon kemény ember"

– mondta Donald Trump beszédében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!