A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megijedt az Instagram, ezt üzenték Törökországnak

Vágólapra másolva!
Feloldották az Instagram blokkolását a törökök, miután a közösségi hálózat üzemeltetője hajlandó együttműködni a hatóságokkal - írta meg a meduza.io.
Vágólapra másolva!

A közösségi hálózat feloldását augusztus 10-én jelentette be Abdulkadir Uraloglu közlekedési és infrastrukturális miniszter. Tegnap 21:30-kor feloldották a kilenc napos blokkot, miután az Instagram megígérte, hogy teljesíti a kormányzati követeléseket, különösen a "címtárbűnözés" megsértésével kapcsolatban, és együttműködik a felhasználókat terhelő cenzúra kidolgozásában.

Kezdetektől fogva azt akartuk, hogy a közösségi média platformok tiszteletben tartsák a köztársaság törvényeit" 

- tette hozzá Uraloglu.

Az erőforrások elérhetőségét világszerte figyelő Netblocks projekt az Instagram fokozatos helyreállítását rögzítette a török ​​szolgáltatók körében. Törökország 57 millió Instagram-felhasználójával India, az USA, Brazília és Indonézia után az ötödik helyen áll e mutató tekintetében a világon, tehát egy jelentős nagyságú piacról van szó. 

A török egyéni felhasználók és a kisvállalkozók is tiltkoztak az Instagram augusztus 2-ai, törökországi "lekapcsolása" miatt. 

Ahogy arról török ​​médiumok beszámoltak, valószínűleg amiatt döntöttek az Insta blokkolása mellett, mert a közösségi oldal is blokkolta azokat a felhasználói bejegyzéseket, amelyekben a törökök részvétüket fejezték ki a Hamász terrorszervezet egyik vezetőjének, Iszmail Hanijének iráni meggyilkolása után. A török ​​elnöki adminisztráció kommunikációs osztályának vezetője, Fahrettin Altun egy nappal a blokkolás előtt ítélte el és nevezte cenzúrakísérletnek az Instagram ezzel kapcsolatos döntését.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!