A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szabadon engedhetnek egy kegyetlen, szadista szexuális ragadozó gyilkost

Vágólapra másolva!
A szadista gyilkos, Ron Evans újabb feltételes szabadlábra helyezés előtt áll. A korábbi kérelmeit többször is elutasították. Most azt tervezi, hogy azzal fog érvelni, hogy többé nem jelent veszélyt a nőkre.
Vágólapra másolva!

Hamarosan kiszabadulhat a szexuális ragadozó, gyilkos, Ron Evans. Ő az, aki eddig a leghosszabb időt töltötte börtönben Angliában. 
A The Sun szerint a 83 éves Evans ügyében októberi meghallgatásán döntenek. A férfi most azt mondja, hogy már nem jelent veszélyt a nőkre. Utalva ezzel arra, hogy 

az 1970-es években sorozatos szexuális támadásokat követett el az angliai Bristolban.


Evans több mint öt évtizedet töltött börtönben. Először 1963-ban került be, amikor meggyilkolt egy 21 éves bolti dolgozót.
Az igazi ámokfutása szabadulása után az 1970-es években kezdődött, amikor több nőt is megerőszakolt. A rendőrök valóságos hajtóvadászatot indítottak ellene. 

image

Az elmúlt négy évtizedben gyakorlatilag ki-be járt a börtönből. Legutóbb 2023-ben ítélték négy évre, egy kiszolgáltatott nő szexuális zaklatásáért.

Ahogy korábban megírtuk Bene László és a tárasa, Donászi Aladár 1992-ben a Skála áruház bevételét akarták megszerezni, ezért meggyilkolták az egyik őrt. Ezért, és több másik gyilkosságért és rablásért életfogytiglani börtönre ítélték őket. Donászi Aladár öngyilkos lett a cellájában, Bene azonban továbbra is a szegedi Csillag börtönben van. 2014-ben feltételesen szabadulhatott volna, de azóta sem engedték ki. Azóta többször is kérte, hogy engedjék szabadon. Ezt azonban minden alkalommal elutasították.

Christopher Dunn is elképesztően hosszú időt, 33 évet töltött börtönben. Csakhogy ő ártatlanul. Egy olyan gyilkosságért ítélték el, amelyről kezdettől fogva azt állította, hogy nem ő követte el. 

Persze nem példa nélküli, hogy valaki hosszú évtizedekig ült börtönben ártatlanul, mert hibázott a bíróság, vagy a tanú hazudott a kihallgatásán. Az évek során számtalan emberről derült ki, hogy arátlanul ült a rácsok mögött és sok ideig kellett azért küzdeniük, hogy bárki elhiggye az ártatlanságukat. 

Egy férfit rablógyilkossággal vádoltak, 21 évet ült. Marvin Haynes decemberben engedték ki a börtönből, miután a bíróság meglapította, hogy a férfi ellen a vádat megalapozó szemtanú nem volt megbízható. 

Ártatlannak nyilvánítottak és szabadon engedtek tavaly egy kaliforniai férfit is, aki 33 évet töltött börtönben gyilkossági kísérlet miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!