A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Így pusztított a földrengés Japánban - videó

Vágólapra másolva!
7,1-es erősségű földrengés rázta meg Japán déli részét csütörtökön. A helyi idő szerint 16 óra 42 perckor Miyazaki prefektúra partjainál bekövetkezett földmozgás miatt cunamiriadót rendeltek el.
Vágólapra másolva!

A japán hatóságok a riasztás kiadása után figyelmeztették a lakosokat, hogy azonnal hagyják el Kochi és Miyazaki prefektúrák part menti területeit, amíg a riasztást fel nem oldják.

Massive earthquake in Miyazaki, Japan
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP / The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri

Az CBS News szerint akár egy méter magas hullámokat is jósoltak Kyushu déli partjainál és a közeli Shikoku szigeténél. A Miyazaki kikötőből 20 centiméteres árhullámot jelentettek.

Az NHK japán műsorszolgáltató a helyi rendőrfőnökre hivatkozva közölte, hogy ellenőrzik, hogy az épületekben keletkezett-e szerkezeti kár, de egyelőre úgy tűnik, hogy nincs - írja az NBC News.

A kabinet főtitkára, Yoshimasa Hayashi az újságíróknak elmondta, hogy a rengést követően nem érkezett jelentés rendellenességről az atomerőművekben.

A Reuters értesülései szerint a Japán kormány egyelőre még nem adott tájékoztatást a kulcsfontosságú infrastruktúrát, például az áram- és vízellátást ért károkról.

Massive earthquake in Miyazaki, Japan
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP / The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri

A JMA a rengés után összehívott bizottsága úgy véli, hogy most "viszonylag nagyobb az esélye" egy újabb nagy földrengés bekövetkezésének Japán nyugati, csendes-óceáni partvidékének közelében - tette hozzá Hayashi.

Mindeközben döbbenetes videókat töltöttek fel a helyiek a közösségi médiába. A megosztott felvételeken asztal alatt bujkáló emberek látszanak és sikolyok is hallatszódnak. Egy másik  telefon által rögzített mozgóképen billegő szekrények láthatóak, de publikáltak olyan felvételt is, amelyen egy nagy épület és több autó imbolyog.

Japánban igen gyakori a földrengés, a 2011-es 9-es erősségű katasztrófának, amely pusztító szökőárat és háromszoros reaktorolvadást okozott egy atomerőműben, több mint 15 000 halálos áldozata volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!