Életveszélyes játékokat hívnak vissza fulladásveszély miatt

Vágólapra másolva!
A játékóriás Fisher-Price több százezer játékot hív vissza fulladásveszély miatt.
Vágólapra másolva!

A súlyzós játékok a Fisher-Price Baby Biceps Ajándékkészlet termékcsaládba tartoztak - közölte a Consumer Product Safety Commission (CPSC), amely csütörtökön jelentette be a visszahívást. 

Az Egyesült Államokban mintegy 366 200 visszahívott darabot adtak el, Kanadában pedig további 37 850-et.

A Fisher-Price azt állítja, hogy a játékok szürke kupakjai leválhatnak, ami a csecsemők számára fulladásveszélyt jelenthet. A vállalat azt javasolja, hogy a szülőknek, hogy azonnal vegyék el a gyerekeiktől a játékot - olvasható a Mattel oldalán, ahol a cég a visszahívást közzétette.

Az érintett játékokat 2020 áprilisa és 2024 augusztusa között értékesítették és amelyek 3 hónapos és annál idősebb gyermekek számára készültek - írja az ABC News.

A CPSC szerint a játékokat Kínában és Vietnamban gyártották, és az Egyesült Államokban országszerte árulják a boltokban, körülbelül 18 dollárért (6 ezer forint).
A Fisher-Price szerint hét olyan esetről érkezett jelentés, amikor a szürke sapkák leváltak a játékról, de nem érkezett jelentés sérülésről az incidensek következtében. Az érintett vásárlók 10 dollár (3399 forint) visszatérítést kaphatnak a Fisher-Price-tól a vállalat visszahívási weboldalán.

A fogyasztók egészsége és biztonsága érdekében a magyarországi Tesco kivonja az egyik saját márkás élelmiszerét a forgalomból, a vásárlóktól pedig visszahívja azt. A vállalat honlapján megjelent közlemény szerint az alábbi azonosítóval rendelkező terméket ásványolajokkal való szennyezettség miatt vonják ki.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) több határozatot tett közzé, melyekben elrendeli a "Bitinex" nevű kemény kapszula megadott tételeinek visszahívását. A visszahívás oka, hogy az érintett tételeket zárolták, amelynek kiinduló pontja egy orosz hatósági észrevétel volt. Az orosz hatósági laboratóriumi ellenőrzés során specifikáción kívüli (OOS) értéket mértek hatóanyagtartalom és kioldódás paraméterekre, tehát a fent megjelölt gyógyszer nem felelt meg a specifikációjában foglaltaknak. A hatóság felszólította a forgalomba hozatali engedély jogosultját az előírt intézkedések megtételére.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!