A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Borzalmas jet-ski balesetben halt meg egy nő Franciaországban

jetski, illusztráció,
Fotó: Shutterstock/Yumiweiss
Vágólapra másolva!
Horrorrá vált a családi nyaralás. Lányai által vezetett jet-skivel ütközött össze egy nő, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, amibe belehalt.
Vágólapra másolva!

Egy 47 éves nő életét vesztette, miután a jet-skije, amelyen párjával száguldott, összeütközött a 16 éves ikerlányai által vezetett másik jet skivel. 

A borzalmas eset a délnyugati parton lévő Arcachon-öbölben történt. A szintén délnyugati Angoulême-ből származó család egy oktatóval volt kint a vízen. Élettársát és gyerekeit kórházba szállították sokkos állapotban, ők könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Egyes franciaországi üdülőhelyeken betiltották a jet ski használatát, mivel a vasárnapi szörnyű baleset újraindította a biztonsági előírások körüli vitákat.

A legtöbb tiltás zaj vagy környezetkárosítás miatt van érvényben. Sammy Maysonnave, a 2022-es francia jet ski verseny győztese a Sud Ouest című újságnak azt mondta: 

A sisaknak kötelezőnek kell lennie, ez alapvető. A jet-skizőknek több képzésre van szükségük, esetleg speciális jogosítványra. Nem kötelező sisak viselése jet skizés közben az országban.

Az egészségügyi és biztonsági szabályok mindössze csak egy legalább 2 mm vastag búvárruha rövidnadrágot írnak elő. Maysonnave hozzátette: 

A szabályozásnak szigorúbbnak kell lennie.

Ahhoz, hogy Franciaországban jet-skit vezethessen valaki, legalább 16 évesnek kell lennie, és rendelkeznie kell egy speciális hajóengedéllyel – hacsak nem oktató felügyeli a tevékenységet. Franciaországban nem kötelező a bukósisak viselése jet-skizés közben - olvasható a The Sun-on megjelent cikkben.

Arcachon és a Lège-Cap-Ferret üdülőhelyek ezen a nyáron betiltották a magántulajdonban lévő jet skiket a zaj és a környezetszennyezés miatti aggodalmak miatt. Csak jóváhagyott bérbeadó cégek üzemeltethetik a járműveket. Maysonnave, az Arguin Jet jet-ski egyesület vezetője szerint a tilalom "diszkriminatív".

Hozzátette: 

Néha előfordulnak balesetek, mint az autókban, de ez ok arra, hogy a jet-skiket illegálissá tegyük? Nem hinném. Megfosztanak tőlünk egy szabadságot, de még nincs vége. Jogi lépéseket fogunk tenni ellene.

 

Idén májusban itthon is történt egy tragikus eset, de Amerikában is voltak már idén áldozatai a látványos, de veszélyes vízisportnak.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!