Azt hitték lövöldöznek, kitört a pánik a Disney egyik vidámparkjában - videó

Vágólapra másolva!
Dulakodás és fegyverdörrenéseknek vélt hangok miatt bolydult fel a floridai Disney World Orlandóban. A hatóságok közlése szerint szerencsére a riadalom alaptalan volt.
Vágólapra másolva!

Verekedés és "durranó" hang miatt alakult ki riadalom két nappal ezelőtt a Walt Disney szórakoztatóipari vállalat floridai Magic Kingdom nevű élményparkjában. Az NBC beszámolójából kiderül, hogy a park tömve volt látogatókkal, akik között sokan egyből futva kezdtek menekülni, miután azt hitték, egy fegyveres támadó kezdett lövöldözni a vendégekre. Ezt a vélekedés nagyon hamar elterjedt a látogatók körében, így mire az Orange megyei seriffiroda munkatársai megérkeztek a helyszínre, 

sokan biztosra vették, hogy valaki rájuk lövöldözött.

A közösségi oldalakon hamarosan több, telefonnal készített felvétel jelent meg a menekülő emberekről. Például az egyik felhasználó profilján egy olyan videó látható, amelyen hatalmas tömeg hömpölyög a park kijárata fel, miközben a háttérben rendőrautókat és a parkot ellepő rendőröket látni.

Egy másik felvételen egy feldúlt ajándékbolt látható, amelyben emberek a polcok és a berendezési tárgyak mögé bújva keresnek menedéket.

Később a hatóság tisztázta, mi vezetett a kialakult helyzethez. Jelezték, hogy a parkban valóban kialakult egy dulakodás - erről nem árultak el részleteket -, és az ennek kapcsán hallott csattanó hangot sokan lövésnek vélték. Ám valójában vélhetően csak egy léggömb durrant ki.

A seriffiroda a közösségi médiában jelezte, hogy az Orlando területén működő élményparkban nincs lövöldöző.

Az esetre a Walt Disney szóvivőjén keresztül reagált. A vállalat képviselője elmondta, hogy az incidens után a park működése visszaállt a megszokottakra. Egyúttal megköszönte a seriff és munkatársainak gyors reagálását és helyszíni intézkedését.

A látogatók riadalma érthető volt. Nemrég, júniusban, Detroitban történt tragédia, amikor a rendőrök egy gyanúsítottat szorítottak sarokba egy vízi élményparknál, aki önuralmát vesztve vaktában lövöldözni kezdett. Kilenc embert sebesített meg, köztük két gyereket, majd végzett magával.

2023 őszén pedig egy coloradói kalandparkban készült mészárlásra a látogatók körében egy fegyveres. A 20 éves férfi célirányosan készült tettére, a fegyverek mellett robbanószereket is felhalmozott a támadáshoz. Végül tettét nem hajtotta végre, hanem öngyilkos lett, de a hatóságok szerint arzenáljával különösen kegyetlen, számos áldozatot követelő vérengzést hajthatott volna végre.

Cikkünk címlapi képén a Disney népszerű mesehőseinek jelmezébe bújt dolgozók az élményparkban / forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2022

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!