A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Kigyulladt egy ház, miután a család kutyája szétrágott egy akkumulátort - videó

Vágólapra másolva!
Az oklahomai Tulsában egy lakástűzről kiderült, hogy egészen váratlanul keletkezett. A család kutyáját videóra vették, amint egy akkumulátort rágcsál, ez okozta a tüzet. A tűzoltóság figyelmeztette a lakosokat a lítium-ion akkumulátorok veszélyeire, és megosztotta a májusi videót, amelyen a kutya egy mobiltelefon akkumulátorát rágcsálja, amely végül felrobbant és így lakástüzet okozott.
Vágólapra másolva!

A videofelvételen látható, amint a kutya rágcsálni kezdi az akkumulátort, amely néhány másodperc után felrobbant. Ezt követően az egész ház lángra kapott, a környéket beborította füst, amire a tűzoltók kiékeztek.

Májusban egy lakástűzhöz vonultunk ki, amelyet egy sérült lítium-ion akkumulátor okozott. Bár a ház jelentősen megrongálódott, két kutyájuk és macskájuk sértetlenül kimenekült az otthonból a kutyaajtón keresztül

- írta a tulsai tűzoltóság a videóhoz. 

Andy Little, a Tulsa Fire Department sajtószóvivője a videó elején a lítium-ion akkumulátorok veszélyeiről beszélt. 

A lítium-ion akkumulátorok arról ismertek, hogy kis helyen jelentős mennyiségű energiát tárolnak, azonban amikor ez az energia kontrollálatlanul felszabadul, hőt termelhet (mérgező gázokat is) és akár robbanáshoz is vezethet. Ezek az incidensek különböző okok miatt következhetnek be, például extrém hőhatásnak való kitettség, az akkumulátor fizikai sérülése, túltöltés vagy akár nem kompatibilis töltő használata miatt

- mondta a szóvivő.

A tulsai tűzoltóság a továbbiakban tájékoztatta a lakosokat a lítium-ion akkumulátorokkal kapcsolatos tűzesetek számának növekedéséről - írta a People.

Korábban arról is írtunk, hogy egy családi házban élő házaspár kíváncsi kutyája nekiugrott a tűzhelynek, hogy megszaglássza a tetején lévő papírtasakokat. Ennek során véletlenül bekapcsolta a tűzhelyet, amely másodperceken belül begyújtotta a tűzhely tetején lévő papírokat és így kigyulladt az egész ház.

Videót tett közzé a Colorado Springs-i tűzoltóság is, amelyen az látható, hogy egy kutya véletlenül felgyújtja a házat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!