A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Radikális döntést hozott egy brit kocsma a vendégek miatt

Vágólapra másolva!
Egy népszerű kocsma vendégeinek körében heves vitákat váltott ki az, hogy a mosdókba az ott dolgozók kamerákat telepítettek. Sokan emiatt úgy döntöttek, hogy többet nem látogatják a kocsmát.
Vágólapra másolva!

Az Egysült Királyságban, Whitley Bay tengerparti városában található Fire Station pub vendégei dühösek lettek, mikor a tulajok kamerákat szereltek fel a kocsma mosdóiban. Azonban a törzsvendégek nagy része nem ért egyet a döntéssel, mivel úgy gondolják a kamerák megsértik a személyiségi jogaikat. 

Néhányan arról is beszámoltak, hogy az egyik kamera azt rögzíti, ahogy a férfiak vizelnek, míg egy másik a női mosdókat figyeli. Ezt azonban a hely szóvivője cáfolta. 

A pub tulaja a DailyStarnak elmondta, hogy azért volt szükség a kamerákra, mert

 az elmúlt egy évben hatalmas anyagi károkat okoztak a vendégek azzal, hogy négyszer is összetörték a WC-ket.

 Valamint a kamerák a vendégek és az ott dolgozók biztonságát is szolgálják. 

Wetherspoon, kocsma, pub, mosdó, kamera, illusztráció
Képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock/ DiegoMariottini 

Ezzel szemben más vendéglátóhelyek azt közölték,hogy a Fire Station pub egykori vendégei más helyet választanak arra, hogy megigyanak néhány italt, mivel rendkívül zavarónak találják a kamerákat. 

Az egyik vendég, az 51 éves Tracy Campbell nem tudta, hogy a mosdóban kamerák vannak, azonban mikor rájött, akkor éles kritikával illette a helyet. 

Nem tudtam, hogy kamrák vannak a WC-ben. Ezt nem szabadott volna megtenniük, hiszen ez a személyiségi jogaink megsértése.

- mondta Tracy dühösen.

image

Elmondom minden ismerősömnek, hogy ne jöjjön erre a helyre többet.

- tette hozzá.

Egy másik vendég, a 39 éves Martha Proud pedig aggasztónak nevezte ezt az intézkedést. 

Azonban olyan vendégek is voltak, akik egyetértettek a kamerákkal. Ilyen például a 71 éves Pamela Watson is, aki úgy vélekedett, hogy nem a kocsmát kell ezért hibáztatni, hanem azokat a vendégeket, akik folyamatosan megrongálták a vécéket. 

A hely szóvivője, Eddie Gershon elmondta: 

A kamerák csak a kocsma férfi és női vécéinek a közös mosdóterületét figyelik. Nem rögzítenek semmit, ami a piszoároknál vagy a női mosdó fülkékben történik. Ráadásul a kamerákra figyelmeztető táblák mindkét mosdóban ki vannak helyezve, jól látható helyre. 

Úgy tudni a pub kamera rendszerét szeretnék kibővíteni, hogy a hely egyik részében se rongáljanak a részeg vendégek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!