A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Közel 30 éve eltűnt Lego cápát fogtak ki a tengerből - fotó

Vágólapra másolva!
A férfi az angliai Plymouth-ban halászott, ördöghalra, nyelvhalra és sügérre célzottan vetette ki hálóját. Richard West (35) soha nem gondolta volna, hogy cápát húz majd a fedélzetre – főleg nem egy ilyen ritka fajtát.
Vágólapra másolva!

Ő és a világ többi Lego-rajongója együtt ünnepli a nagy fogást, olvasható a Bilden megjelent cikkben. 

A múlt héten West vonóhálós hajójával keresztülvitorlázott Cornwall idilli partjainál . Ahogy ellenőrizte a fogást, hirtelen elkerekedett a szeme: a szokásos halak mellett egy apró műanyag játék is volt a hálójában - egy 1997-es Lego-cápa, amelyet elveszettnek hittek.

Mi olyan hatalmas dolog ebben a minicápában? Egyrészt az, hogy ez az első az 51 800 Lego cápa közül, amelyek 1997. február 13-án tűnt el a tengerben egy hajótörés során a La Manche-csatornában. Egy hatalmas hullám 62 konténert letépett a Tokyo Express nevű teherhajóról több mint 30 kilométerre Land's Endtől. Az egyik ilyen konténer 4 756 940 Lego-darabot tartalmazott.

Másrészt az, hogy maga West éppen ezzel a cápával játszott gyerekkorában. A BBC-nek lelkesen nyilatkozott: „Rögtön felismertem, mi az, mert kisfiúként meg volt a kalózhajó és a cápák.

A cápa megtalálása után West felvette a kapcsolatot a „Lego Lost at Sea” projekt alkotóival , akik összegyűjtik és megvizsgálják az elsüllyedt konténerekből származó leleteket. A projekt alapítója, Tracey Williams megerősítette a hitelességet – és bejelentette, hogy a lelet valójában az első cápa, amelyet a baleseti konténerből találtak.

Williams: 

Ez a Lego cápa egyike annak azoknak, amelyek a Tokyo Expressről esetek a vízbe, és az egyetlen, amit eddig megtaláltak.

A hivatalos Lego leltári lista szerint pontosan 22 200 sötétszürke és 29 600 világosszürke cápa volt a konténerben. Az 1990-es évek végén több Lego készletbe is bekerültek.

Áprilisban egy 13 éves cornwalli fiatal talált egy műanyag polipot a rakományból a tengerparton.

Vannak, aki más módját választják a Lego megszerzésének, főleg Lego-készleteket lopott a boltokból az a négy főből álló bűnbanda, melyen nemrég ütöttek rajta a rendőrök Kaliforniában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!