A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leszállítottak egy nőt a repülőről, mert nem akarta az ülés alá tenni luxustáskáját

repülő,leszáll,luxus,táska
Fotó: Facebook / Bild
Vágólapra másolva!
Nem maradhatott a fedélzeten egy nő a kínai Chongqing város repülőterén, miután nem volt hajlandó az előtte lévő ülés alá tenni több ezer dolláros kézitáskáját. Ráadásul elvitték a rendőrök is, mivel a gépnek vissza kellett fordulnia a nő miatt.
Vágólapra másolva!

Egy kínai nő és 3000 eurós táskájának története bejárta a világot. A kalamajka a kínai Chongqing város repülőterén történt, a 32 millió lakosú metropoliszban hét hatalmas Louis Vuitton üzlet található - írja a Bild.

A gép a kifutó felé tartott, amikor a légiutaskísérők megkérték az utast, hogy tegye a kézitáskáját az előtte lévő ülés alá, ő azonban nem volt ezt hajlandó megtenni. 

Barna luxustáskáját maga mellé tette, a mobiltelefonján játszott, és figyelmen kívül hagyta a személyzet további utasítását.

A pilóta ezután visszafordult, a nőt pedig rendőrök vitték el a fedélzetről a táskájával együtt. Néhány utas videóra vette a drámai jeleneteket, a felvételeket pedig megosztották egy közösségi oldalon. Jól látható, mennyire örülnek a többiek, amikor a nőnek le kell szállnia a gépről. Sokan azonban védelmükbe vették a nőt. 

Imádom ezeket a táskákat

"Az ilyen táskákat fehér kesztyűben fogják meg a boltokban is, én sem tenném le őket a földre soha. A stewardess felajánlhatott volna neki egy szatyrot, hogy abba beletegye" - írta valaki a közösségi oldalon. Mások viszont nem értik, miért kell ennyire aggódni egy táska miatt.

Sokak számára elképzelhetetlen, de a világ legdrágább kézitáskái több száz millió, de akár egymilliárd forintnál nagyobb értéket is képviselhetnek. Vannak, akik úri luxusként tekintenek rájuk, mások viszont egészen más célból vásárolnak ilyen méregdrága darabokat. Az Origo bemutatja minden idők legdrágább kézitáskáit.

Arról is írtunk, hogy a luxus kézitáskák remek befektetésnek bizonyulnak, mivel jobb hozamot eredményeznek, mint a képzőművészeti alkotások, a klasszikus autók vagy a ritka whisky italok. Az Art Market Research (AMR) új jelentése igazolja, hogy ezek manapság remek üzleti befektetésnek számítanak – összegzi a Business Insider.

Határozatával egy évre bírósági felügyelet alá helyezte a francia luxusipar ékkövének számító LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) egyik olaszországi leányvállalatát a milánói törvényszék. A Manufactures Dior – a Dior márkájú kézitáskákat az LVMH számára gyártó – vállalatról ugyanis beigazolódott, hogy olyan kínai tulajdonban lévő alvállalkozókkal működik együtt, amelyek vállalhatatlan körülmények között dolgoztatják a munkásaikat.

Márciusban pedig börtönbe zártak egy divattervezőt, mivel olyan méregdrága táskákat importált, amik védett kajmán - és pitonfajokból készültek.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!