A Downing Street macskájának halálára készülnek

Downing,Street,macska
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Larryt gyakran látni politikai eseményeken a brit miniszterelnök rezidenciája előtt.
Vágólapra másolva!

Médiatervet készítenek a Downing Street 10 illetékesei a miniszterelnöki rezidencia macskája halálának bejelentésére. Larry a Downing Street kedvence, gyakran látni az épületen kívül jelentős politikai eseményeken, sokszor mutatják a televízióban, imádják az emberek. 

A 17 éves macska vélhetően az utolsó éveiben jár, már átlépte a cirmosok átlagos élettartamát. 

Kormányzati források elárulták a The Times-nak, hogy készen vannak a sajtóközlemények és a képek is arra a szomorú napra, amikor meghal Larry. Egy forrás szerint az állat jól van, egy másik viszont úgy fogalmazott, hogy érezték, hogy a témával "érzékenyen kell foglalkozni" - írja az Independent.

Az örökbe fogadott macskát először David Cameron vitte a Downing Streetre a gyerekeinek, Larry azóta túl van öt miniszterelnökön. A Miniszterelnöki Hivatal weboldalán megtalálható pár sor a szeretett macskáról.

Larry 2011. február 15-e óta él, ő az első macska a 10-es számon, aki hivatalosan megkapta a "Fő egerész" címet.

 Larryt a Battersea Dogs and Cats Home-ból érkezett ajánlással a képességei miatt a rezidenciára. Jelentős hatással volt a háztartásra" - áll az életrajzban. 

Elrabolta a britek szívét, a sajtó munkatársai gyakran az ajtó előtt várakoztak, hogy lefotózhassák a cicát

 - tették hozzá. Az emberek naponta küldenek neki ajándékokat.

Larry napjai a vendégek fogadásával, őrzéssel és a kanapék állóképességének tesztelésével telnek. Természetesen próbált megoldást találni az egérproblémára - írja a lap.  

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, letartóztattak egy férfit, miután autójával a Downing Street kapujának hajtott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!