Horror a medencében: szárazfulladással került kórházba egy floridai kislány

Vágólapra másolva!
Egy anya a TikTok-on a szárazfulladás veszélyeire figyelmeztet, miután lánya medencézés után órákkal rosszul lett és majdnem meghalt.
Vágólapra másolva!

Az eset egy nyári napon medencézés közben történt, amikor a délutáni kikapcsolódás később egy rémálommá vált. Annie épp a medence szélén ült, amikor az akkor még csak 5 éves lánya beugrott a vízbe, majd hirtelen túl sok vizet nyelt és erősen köhögni kezdett. Miután a köhögés elmúlt a gyerek folytatta a játékot, látszólag jól érezte magát.

Este miután haza tértek azonban 

a kislány rosszul létre panaszkodott, ami Annie-ben azt a megérzést váltotta ki, hogy valami sokkal baljósabb dolog áll a háttérben.

A lány elkedett fulladni, így Annie kórházba vitte. A sürgősségin mellkasröntgent készítettek és oxigénmérést végeztek. Kiderült, hogy a kislány még éppen idejében került orvosi kezekbe. Ha az anya nem viszi el aznap este a kórházba, az eset akár tragédiával is végződhetett volna - írja a The Sun.

Kiderült, hogy a kislány úgynevezett „száraz fulladásban” szenvedett, mivel vizet lélegzett be, amikor a medencébe ugrott.

Egy teáskanálnyi víz is elég ahhoz, hogy belégzéses (aspirációs) tüdőgyulladás alakuljon ki

- mondta el az anya az eset után.

A "száraz fulladás" során a félrenyelt étel vagy folyadék a légutakba, vagy a tüdőbe kerül és akár órákkal később - ahogy szépen lassan eltömíti a légutakat - fulladást okoz.

Az anya az eset után megosztotta a megrázó történetet a TikTok-on - ahol már hatmillióan látták - hogy figyelmeztessen másokat is a veszélyre - számolt be a Daily Mail.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!