A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori

Meghalt egy férfi, miután bázisugrást kísérelt meg a Grand Canyonban

Vágólapra másolva!
Egy férfi meghalt, miután engedély nélkül kísérelt meg egy bázisugrást az arizonai Grand Canyonban - közölték pénteken a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Grand Canyon regionális kommunikációs központjába helyi idő szerint csütörtökön 7:30 körül érkezett bejelentés egy látogatóról, aki a Grand Canyon déli peremén lévő Yavapai Pointról próbált meg bázisugrást végrehajtani - közölte a Nemzeti Parkszolgálat.

A parkőrök gyorsan reagáltak, de már csak a férfi holttestét találták meg körülbelül 150 méter mélyen a perem alatt, egy kinyitott ejtőernyővel együtt.

Az áldozat holttestét helikopterrel szállították a peremre, majd a Coconino megyei orvosszakértői hivatalba vitték, amely vizsgálja majd az esetet. Az áldozat nevét az azonosításig visszatartják. További információt nem közöltek - írja az ABC.

A bázisugrás során egy rögzített tárgyról ugrik le valaki a mélybe, majd ejtőernyővel ereszkedik a földre a rövid szabadesés megtapasztalása után. 

Ez a magas kockázatú tevékenység a Grand Canyon Nemzeti Park minden területén tiltva van.

Tavaly egy férfi a Grand Kanyon egyik hídjáról zuhant a mélybe, szörnyethalt. Júniusban egy férfi a londoni Tower Bridge-ről ugrott le, hogy próbára tegye bátorságát.

Egy utas a világ legnagyobb tengerjáró hajójáról ugrott le júniusban. A férfi a Royal Caribbean Icon of the Seas hajójának ötödik szintjén lévő futópályáról ugrott le az egyhetes út első napján. A források szerint legalább harminc métert zuhant és azonnal meghalt.

Leugrott egy hídról és meghalt egy brit férfi Ausztráliában is márciusban. A férfi a Queensland-ben található Noosa Sound hídról ugrott le, a mentőszolgálatok a férfi holttestét körülbelül öt órával később találták meg.

Egy Saa Fomba nevű youtuber merész videót mutatott az oldalán, az látható rajta, hogy felmászik a Colorado folyó fölött húzódó Pennybacker hídra, majd leugrik az elképesztő magasságból. Hallani is szörnyű, ahogy nagy erővel a vízbe csapódik.

Áprilisban hívták ki a rendőröket a pozsonyi Lanfranconi hídhoz is, miután egy férfi leugrott a hídról. A rendőrség információi szerint a férfi röviddel a tragédia előtt már megkísérelte az öngyilkosságot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!