A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Állítólag nem csak a merénylő volt a tetőn, ahonnan rálőttek Trumpra

Vágólapra másolva!
Egy videó kering az interneten arról a pennsylvaniai nagygyűlésről, amelyen merényletet követtek el az amerikai elnökjelölttel szemben. A felvételt a rendezvény egyik résztvevője készítette nem sokkal azelőtt, hogy meglőtték Trumpot.
Vágólapra másolva!

A Fox News szerezte meg először azt a videót, amelyen az látható, hogy 

egy ember a tetőn - ugyanarról a tetőről, ahonnan Thomas Matthew Crooks lőtt Trumpra - szaladgál percekkel azelőtt, hogy a tragédia megtörtént.

- írta meg a Breitbart

A televíziós csatorna szerint a felvétel 18 óra 8 perckor készült, amely ha igaz, akkor ez körülbelül három perccel azelőtt történt, hogy Crooks tüzet nyitott Trumpra.

Joseph Feldman ügyvéd elárulta, a videót készítő férfi a merénylet során súlyosan megsérült, miután kétszer is meglőtték, és jelenleg egy rehabilitációs központban van.

Ez a felvétel akkor került elő, amikor az amerikai titkosszolgálat még továbbra sem tudott választ adni többek között arra a kérdésre, hogy hogyan tudta Crooks célba venni a volt elnököt. Továbbá, hogyan tudott egy drónt is bereptetni a területre a rendezvény megkezdése előtt csupán két órával. Az is kérdéseket vet fel, hogy a Secret Service mesterlövészei hogyan nem vették észre Crooksot a másik tetőről.

Ahogy arról korábban beszámolt az Origo, az elnökjelöltet a fülén találták el, de nem az ő lett az egyetlen áldozat. 

Egy férfi a nézőtéren meghalt, két másik ember pedig súlyosan megsérült.

A Fox News egy, a merénylet kivizsgálását ismerő forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a titkosszolgálat egyik mesterlövésze adta le azt a lövést, amely kiiktatta Thomas Matthew Crooksot. A lövész ugyan nem látott rá teljesen a célpontjára, mivel a látóterét eltakarták, de ilyen feltételekkel is sikerült elsőre eltalálnia a merénylőt. A férfi meghalt.

Kimberly Cheatle, a testület igazgatója, az amerikai titkosszolgálatnak küldött lemondó levelet egy nappal azután, hogy a képviselőház felügyeleti bizottsága előtt tett tanúvallomása során a demokrata és republikánus párt képviselői hevesen bírálták.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!