A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Elképesztő migrációs adatok Németországból

Fotó: Jannik Noelke
Vágólapra másolva!
A statisztikák megcáfolják a szövetségi kormány azon állításait, amelyek szerint a migráció szükséges a gazdasági mutatók javítása érdekében.
Vágólapra másolva!

A 2015-ös nagy migrációs hullám óta a szíriaiak egyre nagyobb számban érkeznek Németországba, és a Statista statisztikákkal foglalkozó cég szerint 2023 végén már legalább 972 ezren voltak. Ez rendkívül gyors növekedés 2013 óta, amikor még csak hatvanezer szíriai élt Németországban - hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A statisztikák megcáfolják a szövetségi kormány azon állításait is, melyek szerint a migráció szükséges jelenség a gazdasági mutatók javítása érdekében. 

A szövetségi munkaügyi hivatal jelenlegi adatai szerint 513 534 szíriai részesül a német állampolgári pénz (Burgergeld) néven ismert jóléti juttatásban, amelyhez még dolgozniuk sem kell. Mi több, akik nem kapják meg ezt a pénzt, azok ellátásáról is gondoskodnak, a menedékkérők ellátásáról szóló törvény alapján lakhatási és egyéb juttatásokat kapnak.

A Statista szerint az afgánok száma is óriási mértékben nőtt, 2023-ra 419 410-re emelkedett, ami 2014-hez képest hatszoros növekedést jelent. 

Közel felük, 197 551 fő részesül szociális segélyben, és túlnyomó többségük menedékkérői juttatásból él.

A Remix News írt arról nemrég, hogy az afgánok körében az egyik legmagasabb a bűnözés aránya az országban. Egyes bűnügyi statisztikák szerint az afgánok ötször nagyobb valószínűséggel követnek el bűncselekményt, mint a német anyanyelvűek. 

Egyes kategóriákban azonban, például a szexuális támadások esetében 12,5-szer nagyobb valószínűséggel követnek el bűncselekményt, mint a társadalom többi tagja. 

Ez azonban csak egy töredéke annak a problémának, amelyet Németország kénytelen elviselni a migránsok által elkövetett bűncselekmények tekintetében, amelyek közül sokat visszaesők követnek el. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított migránsok mintegy egyharmadát korábban már elítélték. A bűncselekmények közül sok súlyos: csoportos nemi erőszak, testi sértés és gyilkosság is szerepel a listán.

Arról nemrég az Origo is beszámolt, hogy a németországi Frankfurt városának új bűnügyi statisztikái szintén megdöbbentő adatokat tartalmaznak a külföldiekkel és a súlyos bűncselekményekkel kapcsolatban, köztük egy különleges adatot, amely szerint a súlyos szexuális erőszakos bűncselekmények 100 százalékáért és az összes bűncselekmény 57,4 százalékáért külföldiek felelősek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!