Véres ruhában tett beismerő vallomást a szíriai terrorista, aki Németországban késelt

Stabbing in Solingen
Nyomozók dolgoznak a támadás helyszínén.
Fotó: Christoph Reichwein / DPA /AFP
Vágólapra másolva!
A német hatóságok vasárnap kora reggel megerősítették a nyugat-németországi Solingen városában elkövetett késeléses ámokfutás fő gyanúsítottjának elfogását. A támadó három ember halálát okozta és nyolcat megsebesített.
Vágólapra másolva!

A 26 éves férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését - közölték a hatóságok. A düsseldorfi rendőrség és a szövetségi ügyészség közölte: az elfogott személy érintettségét vizsgálják. Egy állami tisztviselő szombat késő este a német televízióban jelentette be annak a férfinak az elfogását, akit a hatóságok a támadás óta eltelt 24 órában kerestek. A támadás, amelyért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, péntek este történt a város 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon. 

Az elkövető három embert - egy 67 és 56 éves férfit, valamint egy 56 éves nőt - megölt és nyolc továbbit megsebesített a hatóságok tájékoztatása szerint.

A Der Spiegel hírmagazin korábban azonosítatlan biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsított szíriai volt, és a ruhája vérrel volt összekenve. A rendőrség erről nem akart beszélni.

 Az Iszlám Állam Amak nevű hírszolgálata által kiadott közlemény szerint a támadást egyik tagjuk hajtotta végre, hogy "bosszút álljon a palesztinokért és a máshol élő muszlimokért".

Hendrik Wuest, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke szombaton terrorcselekménynek minősítette a támadást.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!