A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA

Férgeket találtak az olimpiai falu ételeiben

Vágólapra másolva!
Több sportoló is elégedetlenségét fejezte már ki az elmúlt hetekben a párizsi olimpiai faluban uralkodó állapotok miatt. A Team GB úszólegendája, Adam Peaty egy interjú során elárult egy gusztustalan kulisszatitkot, amire több sportoló is felfigyelt már.
Vágólapra másolva!

Már a megérkezésükkor szörnyű állapotok fogadták az élsportolókat az olimpiai faluban, amiről az Origo is beszámolt. Legutóbb a hatszoros olimpiai érmes sportoló, Adam Peaty fejtette ki aggodalmát a 2024-es párizsi olimpia sportolóinak járó ellátással kapcsolatban. 

Adam Peaty komoly megpróbáltatásokat állt ki a versenyek alatt. A brit mellúszó sztár 100 méteres versenye másnapján elkapta a Covidot, de végül megszerezte a második helyezettnek járó ezüstrémet. 

Azóta azonban 

lerántotta a leplet a párizsi vendéglátás állítólagos sokkoló jellegéről, azt állítva, hogy még „férgek is voltak a halakban”.

"A sportolóktól elvárt szint teljesítéséhez a lehető legjobbat kellett volna nyújtaniuk” - nyilatkozta az iNews lapnak. Hosszú sorokat kellett kiállni, volt, hogy 30 perc is eltelt, mire egy sportoló ételhez jutott. 

Más olimpikonok is panaszt tettek már a szálláhelyen uralkodó körülmények miatt. Múlt héten az olasz aranyérmes Thomas Ceccon egy parkban szunyókált, csakhogy elkerülje a sportolói szállását. A 100 méteres hátúszásban aranyérmet szerzett férfi elmondta: 

A faluban nincs klíma, meleg van, rosszak az ételek. 

„Sok sportoló ezért költözik: ez nem alibi vagy kifogás, ez a valóság, amit talán nem mindenki tud. Eközben mások élelmiszerhiányra is panaszkodtak az olimpiai faluban való tartózkodásuk alatt. A brit sportolók a játékok kezdete előtt még csomagolt ebédet is vittek vissza a faluba vacsorára. Voltak, akik kidobálták az ételeket a kukába, mert volt arra is példa, hogy nyers húst szolgáltak fel a versenyzőknek.

Az olimpiai falu vendéglátó partnere, a Sodexo Live! azt mondta, hogy „komolyan” vették a visszajelzéseket, és megjegyezték, hogy a mennyiségeket a „sportolók igényeinek kielégítése érdekében” növelik, miután „bizonyos termékek iránt nagyon nagy keresletet” észleltek - írja a Daily Mail.

A Párizs északi részében, Saint-Denis, Saint-Ouen és az Ile Saint-Denis között elterülő, 52 hektáros falu közel 14 500 hivatalos személynek, köztük 9000 sportolónak lett volna az otthona, ahogy arról az Origo is beszámolt az olimpiai falu hivatalos megnyitása után, de többen elköltöztek onnan.  A 20 éves teniszsztár, Coco Gauff elárulta, hogy ő volt az egyetlen amerikai csapat tagjai közül, aki olimpiai faluban maradt, csapattársai egy szállodába menekültek. Felfedte, hogy 

10 nő osztozott két fürdőszobán a folyosón.

Panaszok érkeztek az épületegyüttesen belüli tolvajlás miatt is, miután számos sportoló hiányzó tárgyakról és betörésekre utaló jelekről számolt be.

Címlapi képünk illusztráció!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!