A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Óriáspandákkal bővül az egyik állatkert - videó

Vágólapra másolva!
Új óriáspandák érkeznek a San Diego-i állatkertbe. A jövevények nem csak a vadaspark látogatói számára jelentenek örömöt, hanem az évtizedes amerikai-kínai kapcsolatok szimbólumai is.
Vágólapra másolva!

Nagy a felhajtás a San Diego-i állatkert új pandái körül. Az új jövevények érkezése nemcsak a látogatók számára jelent örömöt, hanem az évtizedes amerikai-kínai kapcsolatok szimbólumává is vált: 

Nagyon izgalmas időszak ez az állatkert számára. Egyetlen más faj sem testesíti meg annyira a természetvédelmi küldetést, mint az óriáspandák

 - mondta Megan Owen, az állatkert természetvédelmi tudományokért felelős vezetője. Az új lakók között van Yun Chuan, egy 5 éves hím panda, aki szívesen pihen egy bokornyi bambusszal:

Minden panda szereti enni, de ő határozottan ezt csinálja legszívesebben 

- mondta Owen. 

CHINA-SICHUAN-YA'AN-GIANT PANDA-U.S.-DEPARTURE (CN)
Yun Chuan, akinek a kedvenc időtöltése az evés. Fotó:  AFP/Xinhua News Agency.

Yun Chuanhoz csatlakozik egy 4 éves nőstény, Xin Bao, aki intelligenciájáról és kalandvágyó szelleméről ismert. Az első pandák 1972-ben érkeztek a washingtoni Nemzeti Állatkertbe és ők voltak Pat Nixon first lady ajándéka, miután Richard Nixon elnökkel együtt történelmi látogatást tett Kínában, amely hozzájárult az országok közötti diplomáciai kapcsolatok megteremtéséhez. 

Novemberben Hszi Csin-ping kínai elnök felcsillantotta a reményt, hogy országa ismét pandákat fog küldeni az Egyesült Államokba, miután ő és Joe Biden elnök egy év óta először találkoztak személyesen Észak-Kaliforniában, és ígéretet tettek arra, hogy megpróbálják csökkenteni az országaik közötti feszültséget:

A pandák a diplomácia szimbólumává váltak Kína és az Egyesült Államok számára.

- írja a CBS. Korábban arról is beszámoltunk, hogy bűbájos videó terjed az interneten állatkerti pandák önfeledt játékáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!