Korlátozná a repülőtéri alkoholfogyasztást a Ryanair vezérigazgatója

alkohol,korlátozás,Ryanair
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója maximum két italt javasol elfogyasztani a repülés előtt.
Vágólapra másolva!

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója az alkoholfogyasztás korlátozását kéri a repülőterekre. Szerinte a szabályozás mérsékelné a járatokon tapasztalható rendellenességek számát - írja a BBC.

Az alkohol miatt hetente vannak verekedések a járatokon.

"Nem akarjuk megbántani az embereket, de nem engedjük meg nekik, hogy ittasan érkezzenek a fedélzetre, mégis 10 000 méter magasra visszük őket" - mondta Michael O'Leary egy interjúban. A Ryanair vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy már a személyzet tagjai is veszélyben vannak az agresszív utasok miatt. A késések tovább fokozzák a problémát, a repülőtereken így több idő marad az italozásra. 

Régebben azok, akik túl sokat ittak, végül elestek vagy elaludtak.

"Most azonban nem csak isznak, drogoznak is, így sokkal agresszívebbek lesznek, ezt pedig nagyon nehéz kezelni" - magyarázta O'Leary, aki szerint nehéz őket kiszűrni a kapuban, különösen, ha csoportosan szállnak fel az emberek. "Amíg fel tudnak állni és csoszogni tudnak, átjutnak. Aztán amikor a gép felszáll, akkor látjuk a helytelen viselkedést" - zárta. 

Michael O'Leary két ital elfogyasztását javasolná.

Nemrég arról írtunk, hogy egy Liverpoolból Tenerifére tartó járaton egy részeg férfi verekedni kezdett. Egy Marokkóból Londonba tartó gép pedig kényszerleszállást hajtott végre, miután egy ülőhelycserével kapcsolatos vita tömegverekedéssé fajult. A London Stansted repülőtérre tartó Ryanair-járat a marokkói Agadirból indult, a konfliktus 9 ezer méter magasan bontakozott ki. 

Az utasok üvöltöztek egymással, a személyzet mindent megtett, hogy nyugtassa őket. A feszültség már a felszállás előtt érezhető volt, amikor egy férfi állítólag megkérdezte a lánya mellett ülő nőt, hogy cserélhetnének-e helyet, hogy a feleségével és a gyerekeivel lehessen.

A nő állítólag nem volt hajlandó átülni, mire a férfi feldühödött és fenyegetőzni kezdett.

A pilóták - mit sem sejtve az egyre elharapózó vitáról - menetrend szerint felszálltak. Ezután a két utas között óriási vita robbant ki.

Meg akarták egymást ütni

- mondta az egyik szemtanú. "Az egyik család egy nagyobb csoport tagja volt, így mások is bekapcsolódtak a vitába. Aztán egy hölgy a hátsó sorban pánikrohamot kapott a történtek miatt. Sikoltozott, a gyerekek pedig elkezdtek sírni" - mondta el egy másik utas.

A járat mindössze 36 percet töltött a levegőben, amikor a gép kénytelen volt visszafordulni és leszállni 

- tette hozzá az utas. A vita annyira kaotikussá vált, hogy a férfi utas rosszul lett, és a személyzetnek oxigént kellett beadnia neki a leszállás előtt. A Ryanair járata a marokkói Marrákesben szállt le, ahol a rendőrség felszállt a gépre, és a verekedésben részt vevő kilenc utast őrizetbe vette, majd elszállította őket.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy azért volt kénytelen kényszerleszállást végrehajtani egy Chicagóból Manchesterbe tartó repülőgép, mert egy férfi úgy döntött, hogy a folyosóra vizel a rémült utasok szeme láttára. Los Angelesben pedig műszaki problémát érzékelt a pilóta, ezért volt szükség kényszerleszállásra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!