Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül3 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 916. napjáról

04:43
augusztus 28, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadás ért orosz olajraktárakat

Tűz ütött ki két különálló olajraktárban az oroszországi Rosztovi területen egy, a régiót ért ukrán dróntámadás során - jelentette a helyi orosz média augusztus 28-ra virradó éjszaka.

A régió lakói helyi idő szerint hajnali 3 óra körül robbanásokat hallottak - állította a Rosztov Novosztyi orosz állami ellenőrzésű helyi média. A robbanásokat sűrű fekete füst követte, amely a Kamensky település közelében lévő raktárakból szállt fel. Vaszilij Golubev, a Rosztovi terület kormányzója azt állította, hogy négy ukrán harci drónt lőttek le a régió felett. (Kyiv Independent)


 

 

04:41
augusztus 28, 2024
Vágólapra másolva!

Amerikai válasz az orosz fenyegetésre

Az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Oroszországgal, pusztán támogat egy országot, Ukrajnát, amelyet támadás ért - reagált az amerikai védelmi minisztérium szóvivője az orosz külügyminiszter-helyettes szavaira, amelyekkel az Egyesült Államokkal szembeni lépéseket helyezett kilátásba.

Pat Ryder, a Pentagon sajtótitkára keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok "nem áll háborúban Oroszországgal", és hozzátette, nem tudja, mit érthetett Szergej Rjabkov, orosz külügyminiszter-helyettes

 a "korábbinál komolyabb következmények" alatt, amelyeket az orosz területen végrehajtott ukrán katonai műveletben való feltételezett amerikai érintettség miatt helyezett kilátásba.

Az amerikai védelmi szóvivő megismételte, hogy Washingtonnak előzetesen nem volt tudomása az ukrán haderő benyomulásáról az Oroszországhoz tartozó kurszki régióba. Szavai szerint az amerikai fél jelenleg is szoros konzultációban van az ukrán partnereivel arról, hogy mit jelentenek Volodimir Zelenszkij elnök szavai az ütközőzóna létrehozásáról, és arról is tartanak a megbeszélések, hogy az Egyesült Államok a továbbiakban miként tudja támogatni az ukrán törekvéseket a szuverenitás megőrzésére és egy jövőbeli orosz agresszió megelőzésére. (MTI)

04:38
augusztus 28, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!