Robbanás történt egy német fegyvergyárban

Vágólapra másolva!
Németországban robbanás történt a Diehl cég gyárában, amely Ukrajna számára fegyvereket gyárt. Ebben az évben ez a második ilyen eset.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt augusztus 30-án reggel a Diehl Defence üzemben, Troisdorfban, a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartományban – jelentette a Bild című újság mentőkre és a cég képviselőire hivatkozva.

A tűzoltók 9 óra 32 perckor kaptak jelzést a tűzről, a robbanás súlyos károkat okozott az épületben. 

A mentők a helyszínen két alkalmazottat találtak súlyos sérülésekkel. Az áldozatokat mentőhelikopterrel szállították kórházba. Egy személyt eltűntként tartanak nyilván.

A robbanás a szomszédos utcában található városháza épülete mellett történt. 

A Diehl Defense képviselője elmondta, hogy a tűz következtében kémiai reakció következett be: a Dynitec kisméretű, körülbelül ujjbegynyi komponenseket gyárt, amelyek meggyújtják a rakétákban lévő robbanóanyagokat.

A rendőrség közölte, hogy folytatják a robbanás okának vizsgálatát, de semmi nem utal arra, hogy bűncselekmény történt volna. A rendőrség szerint üzemi baleset történt.

A Diehl Defense egy német védelmi vállalat, amely fegyverek gyártásával foglalkozik. A vállalat elsősorban légvédelmi rakétarendszereket gyárt, amelyeket Ukrajnának szállítanak - számolt be róla a Meduza.

Defense Service Asia Exhibition In Kuala Lumpur
A Diehl Defense egy német védelmi vállalat, amely fegyverek gyártásával foglalkozik.
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Chris Jung/NurPhoto

Májusban tűz ütött ki a berlini Diehl acélgyárában, ami után a hatóságok az üzemben tárolt vegyszerek miatti levegőszennyezés veszélyére is figyelmeztettek. 

A Diehl Metall teljes épülete lángokban állt, több mint 160 ember oltotta a tüzet Berlinben.

Júniusban robbanás volt egy lengyelországi fegyvergyárban is, egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!