A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tel-Avivot bombázzák az arab terroristák

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy egy rakéta a Gázai övezetből érkezett és az óceánba zuhant Izrael középső része közelében.
Vágólapra másolva!

Kedden robbanások hangjait hallották az emberek Tel-Aviv és Izrael középső része közelében - írta a The Jerusalem Post. Nem sokkal később a Hamász vállalta magára a rakétatámadást. Abu Obeida, a Hamász szóvivője a terrorcsoport Telegram-csatornáján közzétett nyilatkozatában közölte, hogy a terrorszervezet Al-Kasszam Brigádjai "két M90-es rakétával támadták Tel-Avivot és annak külvárosait, válaszul a civilek elleni cionista mészárlásokra és népünk szándékos elüldözésére".

A jelentések után az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte, hogy egy rakétát észleltek, amely a Gázai övezetből érkezett, és Izrael középső része közelében az óceánba zuhant. A térségben nem volt riasztás.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Irán tajtékzik és bosszút esküszik, amiért Izrael megölte Iszmail Haniját, a Hamász egyik vezetőjét – akit a palesztin szervezet egyik legtehetségesebb tárgyalójának tekintettek. Teherán éppen a magyar külügyminiszterrel üzente meg Izraelnek, hogy háborút indít (vagy katonai csapást mér rá) megtorlásként.

Az esélyek katonailag Izraelnek kedveznek, azaz a minőségnek a mennyiséggel szemben – még akkor is, ha Irán erejéhez hozzáadjuk a libanoni bázisú, Teheránnal katonailag összeépült Hezbollah (terror)szervezetet. Amely azzal dicsekszik, hogy százezer, Izrael ellen bevethető rakétája van – többségük iráni gyártmány. 

A nagyszámú, pontatlan, de repülőképes rakéta jelenti Izrael számára a legnagyobb kockázatot. Egyidejű indításuk túlterhelheti az izraeli rakétavédelmi rendszert - amelynek a működését a térségben tartózkodó szövetséges, elsősorban amerikai erők támogathatják.

Korábban az Origónak nyilatkozott a közel-keleti helyzetről Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint egyre rosszabb a helyzet. Elmondta:

itt tartunk most, bármelyik pillanatban kitörhet egy háború, bármely szerencsétlen, rossz lépésnek ez lehet a következménye, és fontos, hogy a térség rendkívüli módon fel van fegyverkezve. Törökország, Irán is, Izrael is. Egyiptom is, amely eddig rendkívül ügyesen kimaradt a katasztrofális helyzetből.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!