Terrortámadás egy francia zsinagóga ellen, egy rendőr megégett

Vágólapra másolva!
Terrortámadás történt a franciaországi La Grande-Motte településen szombat reggel, ahol egy zsinagóga előtt robbantottak. A támadásban egy rendőr megsérült.
Vágólapra másolva!

Újabb terrortámadás történt Franciaországban: szombaton reggel 9 óra előtt a La Grande-Motte településen található Beth Yaacov zsinagóga előtt robbantott egy ismeretlen elkövető.

Az esettel kapcsolatban megszólalt Gérald Darmanin francia belügyminiszter, aki azt írta hivatalos X-oldalára, hogy 

Egyértelmű, hogy bűncselekmény helyszíne lett a Grande-Motte-i zsinagóga ma reggel. Biztosítani szeretném a zsidó közösség tagjait minden támogatásunkról, és arról, hogy minden erőt megmozgatunk ahhoz, hogy elfogjuk az elkövetőt.

A tűzben egy rendőr megsérült, őt a montpellier-i kórházba szállították.

A Le Figaro azt írja, hogy amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, akkor két kocsi égett.  A France Bleu úgy tudja, hogy a robbanást egy gázpalack okozta, a robbanástól sérült meg a rendőr is. 

A robbanástól a zsinagóga ajtaja is kigyulladt.

Egyelőre nem tudni, hogy ki követte el a támadást, de Franciaországban általában muszlimok hajtanak végre antiszemita akciókat.

A nyáron arról írt cikket az Origo, hogy menekülnek a francia zsidók Franciaországból, miután robbanásszerűen megugrott az antiszemita cselekmények száma az országban. Júniusban például arról írtunk, hogy három fiatal megerőszakolt egy 12 éves zsidó lányt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!