A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több száz járatát törölte az egyik légitársaság

Air traffic
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
Az EasyJet 232 Portugáliából induló járatot törölt csütörtök és szombat között a légiutas-kísérők sztrájkja miatt. A diszkont légitársaság közölte, hogy az augusztus 15. és augusztus 17. közötti sztrájk ideje alatt az országba érkező és onnan induló járatainak 62%-át továbbra is üzemeltetni fogja.
Vágólapra másolva!

A portugál légiközlekedési személyzet szakszervezete (SNPVAC) háromnapos sztrájkra szólította fel a dolgozókat az easyJet által üzemeltetett összes járatra, valamint más olyan járatokra is, amelyeken az érintett légiutas-kísérők dolgoznak.

A szakszervezet ugyanakkor felszólította a légitársaságot, hogy ne törölje az érintett járatokat, ehelyett engedjen a dolgozók méltányos követeléseinek és találjanak megoldást a sztrájk elkerülésére.

A Lusa című portugál lap szerint összesen 1138 EasyJet-járat indult volna a repülőtérről ebben az időszakban.

Az easyJet UK-t újságírók megkeresték állásfoglalásért, de egyelőre nem reagáltak - számolt be róla a Mirror.

Komoly fennakadásokat okozott februárban öt németországi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja, amelyet a Lufthansa légitársasággal fennálló bérvita miatt tartottak.

Márciusban az UFO-szakszervezet szervezésében sztrájkba léptek a Lufthansa légitársaság légiutas-kísérői a frankfurti repülőtéren is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!