A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Nem csendesedik a Debby hurrikán - videó

Vágólapra másolva!
A Debby hurrikán tovább halad északra. A közép-atlanti államokban, valamint New York és New England egyes részein jelentős esőzések várhatók, amelyek a hétvégén veszélyes áradásokat okozhatnak - mondta Jon Porter, az Accuweather vezető meteorológusa.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, hurrikánként érte el Florida északnyugati partvidékét komoly esőzéssel a Debby névre keresztelt ciklon hétfőn. Hajósokat is ki kellett kimenteni Florida partjainál. Ezután a Debby csütörtökön kora reggel trópusi viharként másodszor is partot ért Dél-Karolinában. 

Csütörtökön a Debby által kiváltott tornádók házakat tettek a földdel egyenlővé, megrongáltak egy iskolát és megöltek egy embert, miközben a trópusi vihar heves esőzéseket okozott és elárasztott több települést.

Tropical Storm Debby Brings Soaking Rains To The Southeast
Házakat öntött el a víz, miután az esőzések miatt megemelkedett a vízszint Georgia államban.
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A NASA elképesztő képeket készített a Debby hurrikánról az űrből, miközben a halálos vihar Florida felé tartott. Mindössze 15 másodperc kellett ahhoz, hogy egy - a hurrikánt kísérő - tornádó elpusztítsa egy férfi otthonát az észak-karolinai Lucamában.

A tornádó egyike volt az Észak-Karolinából jelentett legalább három tornádónak. A Wilson megyei iskolák igazgatója megerősítette a Springfield középiskolában keletkezett károkat is, ahol a falak és a tető egy része eltűnt vagy megrongálódott.

Észak-Karolinában és Virginiában csütörtök éjjel is tornádó-riasztást adtak ki. 

Tropical Storm Debby Heads Towards Florida's Big Bend Region
Az emberek elreteszelték az ajtókat és az ablakokat.
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Péntek reggel 7 óráig tornádóriadó volt érvényben több mint 17 millió ember számára Washington, D.C., Maryland, Észak-Karolina és Nyugat-Virginia egyes részein. 

Eközben az észak-karolinai Fayetteville-től északra egy gát átszakadt csütörtök reggel, amikor Debby elérte a területet. 12-15 házat evakuáltak, de senki sem sérült meg, és egyetlen építmény sem rongálódott meg.

Tropical Storm Debby Brings Soaking Rains To The Southeast
Hatalmas hullámokkal ért partot a hurrikán Floridában.
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Roy Cooper észak-karolinai kormányzó csütörtöki tájékoztatóján elmondta, hogy az állam több egységet helyezett készültségbe. 

Lucamától mintegy 161 kilométerre délre, Bladenboróban a képviselők fényképeket tettek közzé egy kidőlt fa által megrongált járőrkocsiról, valamint az elmosott utakról.

Henry McMaster dél-karolinai kormányzó csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy Debby hatásai még nem értek véget teljesen, mert az Észak-Karolinában lehulló eső megduzzaszthatja a folyókat és áradásokat okozhat - írta a Daily Mail.

A legrosszabb részén már túl vagyunk, de ébernek kell maradnunk 

- mondta McMaster. 

A múlt hónapban a Beryl hurrikán végzett szörnyű pusztítást

Legalább egy ember meghalt a Karib-térségben július elején, miután a Beryl hurrikán elérte a partokat. Emberek ezrei maradtak áram nélkül, sokaknak el kellett hagyni az otthonukat. A hurrikán ezután tovább haladt Mexikó, Jamaica és a Kajmán-szigetek felé.

A hurrikán két nap múlva Jamaicára is lecsapott, a viharos szél és eső pusztításának legalább egy halálos áldozata volt a szigeten a hatóságok tájékoztatása szerint. Egy helyi nő úgy halt meg, hogy az otthonára dőlt egy fa. A hurrikán ezután sem csillapodott, Mexikó is kiadta a vörös riasztást.

A Beryl július 8-án ismét felerősödött és hurrikánná alakult, mialatt Texas déli része felé tartott. A vihar esővel és erős széllel sújtotta a partvidéket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!