A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ököllel estek egymásnak a képviselők a török parlamentben - videó

Ököllel estek egymásnak a képviselők a török parlamentben.
Fotó: Adem ALTAN / AFP
Vágólapra másolva!
Ököllel estek egymásnak a török parlament egyes képviselői pénteken, miután egy ellenzéki törvényhozó kiállt egy 18 év szabadságvesztésre ítélt kollégájának parlamentbe kerülése mellett, és felszólalásában terroristának nevezte a török kormánypárt képviselőit.
Vágólapra másolva!

Az ankarai parlamentben készült televíziós felvételek azt mutatják, ahogyan a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) egyes képviselői az ellenzéki Törökországi Munkáspárthoz (TIP) tartozó, a pulpituson felszólaló Ahmet Sikhez rohannak és rátámadnak. Több tucat képviselő csatlakozott a "közelharchoz", egyesek megpróbálták visszatartani a többieket. 

A pulpitus lépcsőfokaira vér került, médiainformációk szerint legalább két képviselő szenvedett sérüléseket.

Ököllel estek egymásnak a képviselők a török parlamentben.
Fotó: AFP / Adem ALTAN / AFP

A szóban forgó ellenzéki politikust, Can Atalayt 2022 áprilisában a 2013-as isztambuli kormányellenes tüntetésekkel kapcsolatban marasztalták el hatalomátvételi kísérletben való bűnrészesség címén.

Az ellene hozott - 18 év börtönbüntetést megállapító - ítélet jogerőre emelkedése miatt idén januárban megvonták parlamenti mandátumát, de az alkotmánybíróság augusztus 1-jén érvénytelennek nyilvánította kizárását. 

Sik most annak érdekében szólalt fel, hogy Atalay visszaülhessen képviselői székébe.

Nem csodálkozunk azon, hogy Can Atalayt terroristának nevezik, mint ahogyan mindenki mást, aki nem önök mellett áll. Azok a legnagyobb terroristák, akik itt ülnek, ezekben a székekben

- mondta Ahmet Sik felszólalásában az AKP képviselőihez beszélve.

A parlament alelnöke 45 perces szünetet hirdetett a verekedés után.

Korábban arról is írtunk, hogy Recep Tayyip Erdoğan nemrég arról beszélt, hogy Törökország is beléphet az izraeli háborúba. Felidézte, hogy korábban Líbiában és Hegyi-Karabahban is beavatkoztak, és semmi sem gátolja őket abba, hogy újra megtegyék.

Arról is beszámoltunk, hogy a törökországi Technológiai és Kommunikációs Tanács blokkolta a hozzáférést az Instagram közösségi oldalhoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!