Újabb ember halt meg Romániában az áradások miatt

Vágólapra másolva!
Romániában újabb halálos áldozatuk van az ország keleti részében pusztító áradásoknak. Galac megyében két településen táborokat hoztak létre az evakuált embereknek.
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint az újabb halálos áldozatot is Galac megyéből, Slobozia Conachi településről jelentették, így ötre nőtt a halálos áldozatok száma. 

Az újabb halálos áldozatot korábban eltűntként tartották nyilván, egy embert még mindig keresnek a hatóságok

 – írta az Agerpres hírügynökség. 

Marcel Ciolacu kormányfő vasárnap ellátogatott a Galac megyei faluba, ahol az otthonukból evakuált emberek számára létrehozott tábort kereste fel. A belügyminisztérium szombaton este jelentette be, hogy az árvíz sújtotta Slobozia Conachi és Pechea településen 400 férőhelyes táborokat hoznak létre az otthonukat elhagyni kényszerülő helyieknek. Közölte, hogy gyorssegélyt, élelmet és egészségügyi ellátást is biztosítanak az árvízkárosultaknak. 

Slobozia Conachi településen 30 katonai sátrat állítottak fel 200 ággyal és hálózsákkal, működő fűtőberendezéssel. A táborban két fürdőszobának, illetve két konyhának berendezett konténer és egészségügyi központ is van.

 A belügyminisztérium vasárnapi közleménye szerint az elmúlt 24 órában hat moldvai megye – Galac, Vaslui, Arges, Bákó, Iasi, Neamt – és a bánsági Temes megye 28 településének több mint ötezer háztartását érintették a heves esőzések nyomán kialakult áradások. Több főút és a megyei út még mindig járhatatlan, a tűzoltók a mentési munkálatok mellett a kutak kitakarításában is segédkeznek. 

A román országos hidrológiai és vízgazdálkodási intézet (INHGA) vasárnap több, hétfő estig érvényes harmad-, másod- és elsőfokú figyelmeztetést adott ki árvizekre, gyors vízszintemelkedésre az ország 13 vízgyűjtő területén lévő folyókra. A harmadfokú, vörös riasztás moldvai folyókra érvényes.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!