Percről percre

Orosz kézre került egy kulcsfontosságú ukrán település, Ukrajna segélyt kap Amerikától

orosz-ukrán háború, Oroszország, Ukrajna, Pokrovszk, ágyú, katona, tüzérség, front
Ukrán tüzérség Pokrovszknál, 2024. szeptember 28-án
Fotó: Vincenzo Circosta / ANADOLU via AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 950. napjáról.

 

06:30
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Növeli védelmi kiadásait jövőre Oroszország

Az orosz kormány a védelmi kiadások további növelését tervezi 2025-ben, bár úgy tűnik, a Kreml tisztviselői a tervezett szociális kiadásokat hangsúlyozzák, miközben kerülik a védelmi kiadások emeléséről szóló vitát.

A Bloomberg arról számolt be, hogy egy hároméves költségvetési tervezet szerint az orosz kormány 13,2 billió rubelt (körülbelül 140 milliárd dollárt) tervez 2025-ben védelemre költeni, szemben a 2024-re tervezett 10,4 billió rubel (körülbelül 110 milliárd dollár) összegével.

Oroszország 2025-ben a nemzetvédelemre és a belső biztonságra fordított kiadásai nagyobbak, mint az oktatásra, az egészségügyre, a szociálpolitikára és a szövetségi gazdaságra összesen – írta a portál.

05:45
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Kijevben

Dróntámadás érte éjszaka az ukrán fővárost, a légvédelem csaknem három órán keresztül volt akítv - írta a Kyiv Independent.  Vitalij Klicskoi polgármester tájékoztatása szerint a város Obolon kerületében még mindig több drónt észlelnek.

 

04:44
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint tízezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5285 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5564 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte az ORFK. 

A beléptetettek közül a rendőrség 56 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. 
 

04:41
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Szumi területét támadták az oroszok, tíz sebesült

Az oroszok 14 települést támadtak a területen, ezekben tíz ember megsebesült. Az oroszok KAB irányított légibombát és drónokat használtak - jelentette a Szumi terület katonai közigazgatása. 

04:36
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!