Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy gép Törökországban

Vágólapra másolva!
Idő előtt le kellett tenniük a pilótáknak a Vistara légitársaság Mumbaiból Frankfurtba tartó gépét pénteken bombariadó miatt.
Vágólapra másolva!

A Vistara légitársaság Indiából Németországba tartó járata bombafenyegetést követően kényszerleszállást hajtott végre Törökországban pénteken – közölték török ​​tisztviselők, írja az ABC News.

A Mumbaiból Frankfurtba tartó járat 234 utassal és 13 fős személyzettel a fedélzetén a kelet-törökországi Erzurum repülőtéren szállt le, az utasokat biztonságosan evakuálták a gépből

- mondta Ali Jerlikaja belügyminiszter. Két bombaelhárítási szakértő és két keresőkutya haladt át a gépen, miközben a repülőteret lezárták – magyarázta Mustafa Ciftci kormányzó az újságíróknak. Egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy találtak volna robbanószerkezetet a repülőn. 

Állítólag egy légiutas-kísérő talált egy cetlit az egyik mosdóban, amire az volt írva, hogy bomba van a fedélzetén.

Ezután hajtott végre a gép kényszerleszállást Erzurumban, 870 kilométerre Ankarától. A pilóták az észak-törökországi Ordu egyik repülőterére szerették volna letenni a gépet, de építési munkálatok miatt átirányították őket a szomszédos Trabzon városba, végül a hatóságok Erzurumba küldték őket.

Azt, hogy ki írta az üzenetet, egyelőre nem tudni.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, bombafenyegetés miatt a budapesti repülőtéren szakította meg útját a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó járata, az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgép fedélzetét. Ugyanezen okokból hajtott végre kényszerleszállást egy orosz repülőgép 244 emberrel a fedélzetén egy indiai légi támaszponton.

Sokkoló dolog történt az easyJet Londonból Görögországba, Kos szigetére tartó járatán kedden. Egy részeg férfi megpróbálta megrohamozni a pilótafülkét, ki akarta nyitni a gép egyik ajtaját és nekiment a személyzetnek. Az eset több mint 9000 méter magasan történt, a repülő kényszerleszállást hajtott végre.

Egy ittas férfi miatt kellett megszakítani az útját a Ryanair Rigából Dublinba tartó egyik járatnának is. Az utas félmeztelenre vetkőzött, és a hátsó mosdóknál pózolt izmaival, majd könyökével a falat kezdte el verni. Félúton le kellett tenni a Jet2 glasgow-i járatat is, miután egy részeg nő megtámadta a légiutas-kísérő személyzetet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!