Donald Trump: Orbán erős vezető, erős országot vezet

OrbánViktor, Orbán, Viktor, Havasi, Bertalan,  HavasiBertalan,  EU-csúcs, Brüsszelben, Brüsszel, Belgium, 2024. június 27.,
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Donald Trump korábbi amerikai elnök és a jelenlegi republikánus elnökjelölt a Fox Newsnak adott interjújában a magyar miniszterelnököt és Magyarországot méltatta. Szerinte Orbán Viktor erős vezető.
Vágólapra másolva!

Donald Trump magyar idő szerint hajnalban sugárzott interjúban Mark Levinnel beszélgetett a Life, Liberty & Levin című műsorban – számol be minderről a Tűzfalcsoport. A blog szerint Levin Ronald Reagan elnök (1981–89) adminisztrációjában is dolgozott, és Edwin Meese főtanácsnok munkatársa volt.

Donald Trump, Trump, DonaldTrump
Donald Trump
Fotó: AFP/Getty/Michael Ciaglo / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

 Ez egy őrült ember, akinek sok pénze van és megpróbálja befolyásolni a választásainkat, és a Demokrata Párt – ahelyett, hogy kimondaná, hogy ez a fickó esztelen és visszataszító – részéről mindig és mindig megjelennek az ajtónál, pénzelik a kezdeményezéseiket, a szervezeteiket, így pénzelik a pártot, a választásaikat… ez abszolút hihetetlen számomra, és a Demokrata Párt úgy tesz, mintha jószívű lenne…

– mondta korábban Soros Györgyről.

Az interjúban több kérdést érintettek, például az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát. "Úgy gondolom, hogy jó lesz a kapcsolatunk. Én inkább Kínával szeretnék jó kapcsolatot" - hangsúlyozta a republikánusok elnökjelöltje. 

És én ezt mondom, és remélem, hogy Xi elnök úr figyel, amit így vagy úgy, de figyelni fog, vagy szólni fog neki. De úgy gondolom, hogy jó kapcsolatunk lesz Kínával. És szerintem mindenkivel jó kapcsolatunk lesz"

 - mondta Trump.

Az interjúban az USA 45. elnöke külön, kiemelten méltatta a magyar miniszterelnököt:

Orbán Viktor. Úgy értem, ő erős. Erősnek tartják. Erős országot vezet.

Legutóbb Trump a wisconsini La Crosse-ban beszélt a volt amerikai elnök arról, mit gondol a magyar miniszterelnökről, és Orbán Viktort egy nagyon erős vezetőnek nevezteáll a cikbben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!