Elképesztő tragédia, egy napos csecsemő halt meg az orvosok miatt

Vágólapra másolva!
Egy mindössze egy napos kisbaba halt meg, minden bizonnyal az orvosok felelőtlensége miatt. A csecsemőt a teljesen kimerült anyjával küldték haza egy leeds-i kórházból a szülés után néhány órával. Ez okozta a tragédiát.
Vágólapra másolva!

A kislányt és az anyát a végkimerülés szélén, mindössze néhány órával a szülés után engedték haza a kórházból.

A tragikus napon, pont egy éve az anya szoptatni kezdte a gyerekét. 

Szoptatás közben a vajúdásban minden erejét elvesztő nő elaludt, majd arra ébredt, hogy a kisbabája holtan fekszik a karjaiban.

A kislányt megpróbálták újra éleszteni, de akkor már késő volt. Szirénázó mentőautóval vitték kórházba. Ugyanoda, ahol mindössze 24 órával korábban született, de már nem lehetett megmenteni az életét.

A nyomozást vezető halottkém azóta hivatalosan is megállapította, hogy a kisbaba halála elkerülhető lett volna, ha őt és az anyát nem küldik haza egyből a szülés után. 

A halottkém szerint további tragédiákra lehet számítani, ha az angliai kórház nem változtat a protokollján,

 vagyis azon, hogy a szülés után azonnal hazaengedik az anyákat, és a babákat - írja a Dailystar cikke alapján a Bors.

Szintén Angliában, és szintén az orvosok miatt meg egy másik csecsemő is. Akkor az anya érezte, hogy kisbabájának valamilyen súlyos baja lehet, de az orvosok megnyugtatták, hogy semmi oka az aggodalomra. Amikor viszont felismerték a betegségét, már késő volt, a csecsemő az édesanya karjai között halt meg.

Indiában pedig hat csecsemő meghalt, egy pedig súlyosan megsérült amikor egy újdelhi-i gyermekmegőrzőben tűz ütött ki.

Szaurab Baradvadzs, az állam egészségügyi minisztere a sajtónak azt mondta, 12 kisbabát sikerült kimenteni.
A tűzoltóság azt közölte, hogy a tüzet sikerült eloltani, az ügyben pedig vizsgálat indult.

tűz, illusztráció, tűzillusztráció
Illusztráció
Fotó: pixabay.com

Indiában gyakran kapnak lángra épületek, az építtetők, illetve a lakók ugyanis sokszor hagyják figyelmen kívül a tűzvédelmi rendelkezéseket.

Nemrég a kutatók egy csoportja kideríthette, mi a bölcsőhalál oka. Eredményeik alapján létezik egy biológiai mechanizmus, amely legalább részben magyarázhatja a jelenséget. A szakértőknek sikerült azonosítaniuk egy, a szerotoninreceptorokat érintő agytörzsi rendellenességet, amely más biológiai és környezeti tényezőkkel együtt növelheti a csecsemőhalál esélyét. A helyes alvási szokások kialakításával azonban csökkenthetjük a kockázatokat, így védhetjük a gyermeket az újszülöttkori halálozástól.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!