Európa legelismertebb vízsommelier-je egy magyar vízről nyilatkozott - videó

Képünk illusztráció!
Fotó: Connect Images via AFP
Vágólapra másolva!
Pat Eckert, a vízipari szakma egyik legismertebb alakja, aki 2018 óta irányítja a Fine Liquids céget és a Colors of Water projekteket, most egy újabb figyelemre méltó kijelentést tett: szerinte egy magyar víz legyőzi a világ leghíresebb márkáit - írja a Tények.
Vágólapra másolva!

Eckert neve Európában széles körben ismert, számos vízkóstoló versenyen zsűrizett, többek között a 2023-as és 2024-es Taste Awards eseményeken. 

A szakértő ezúttal egy magyar vizet emelt ki, amely szerinte túlszárnyalja a világ legnagyobb márkáit.

A legutóbbi kóstolása során a FloeWater nevű magyar víz bűvölte el Eckertet. Véleménye szerint a Fiji, VOSS vagy Evian márkákkal összevetve egyedi tulajdonságokkal bír, és néhány tekintetben még le is hagyja azokat - számol be róla a Tények.

Ez egy olyan víz, amelyet könnyen megszeret az ember

– nyilatkozta Eckert, aki szakértelmét számos neves eseményen osztotta már meg. A FloeWater ízvilága harmonikus összhangot teremt a tiszta és semleges elemek között, amit a világ válogatós vízfogyasztói igényelnek. Bár a palack megjelenése is lenyűgöző, az igazi varázslat az ízében rejlik.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a magyar FloeWater aludobozos vize hatalmas nemzetközi sikert aratott, megszerezve a rangos Monde Selection aranyérmet. Az ivóvíz egy új szűrési technológiával (CrystalTower-eljárás) készült, és aludobozos kiszerelést kapott.

Arról is írtunk, hogy miért választják sokan a csapvíz helyett az ásványvizet. Egy elemzésből kiderült, hogy egy magyar felnőtt hetenként átlagosan 3 napon fogyaszt ásványvizet, így 14 év alatt több mint duplájára nőtt a fogyasztás hazánkban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!